Μουζάλας: Δεν υπάρχει άλλη λύση από τη ΒΙΑΛ στη Χίο

Ο υπουργός υποσχέθηκε ότι η υποδομή θα φτιαχτεί


ΕΛΛΑΔΑ
10:26
12/01/2018
Μουζάλας: Δεν υπάρχει άλλη λύση από τη ΒΙΑΛ στη Χίο
3
loading

Επεισοδιακά αποχώρησε χθες από τη Χίο ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, με τους κατοίκους να τον αποδοκιμάζουν στην αίθουσα του αεροδρομίου και την Αστυνομία να τον φυγαδεύει από άλλη είσοδο.

Παρόλα αυτά ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι εργασίες βελτίωσης των εγκαταστάσεων της ΒΙΑΛ θα προχωρήσουν.

Προς το παρόν, για τη διαμονή των προσφύγων και μεταναστών στο νησί, δεν υπάρχει άλλη λύση από τον καταυλισμό της ΒΙΑΛ, ενώ δεν υπάρχει καμία εναλλακτική πρόταση από την τοπική κοινωνία και τους φορείς της, επισήμανε ο υπουργός για να προσθέσει ότι η λύση του ΧΑΔΑ, που είχε δρομολογηθεί και είχε εξευρεθεί χρηματοδότηση, ακυρώθηκε.

«Χωρίς ΒΙΑΛ τι;» αναρωτήθηκε ο κ. Μουζάλας και κάλεσε τους κατοίκους της Χίου να αναρωτηθούν και αυτοί σχετικά.

Σχετικά με την κατάσταση στη ΒΙΑΛ ο κ. Μουζάλας υποστήριξε ότι θα βελτιωθούν οι υποδομές, αλλά και θα φτιαχτεί η περίφραξή του για τη διευκόλυνση της αστυνόμευσης. Χωρίς όμως ο καταυλισμός να μετατραπεί σε κλειστό κέντρο, αφού κάτι τέτοιο αντίκειται στο ευρωπαϊκό, αλλά και το διεθνές δίκαιο, για τους πρόσφυγες, όπως είπε.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση επανέλαβε ότι δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική πρόταση για τη δημιουργία νέου κέντρου σε άλλη περιοχή, ανέφερε δε ότι η πρόταση του δήμου Χίου για τον ΧΑΔΑ απεσύρθη σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Όσον αφορά τα αιτήματα των κατοίκων του Χαλκειούς, ο κ. Μουζάλας δεσμεύθηκε πως θα ενταθούν οι περιπολίες, ώστε να αποτρέπονται οι ζημιές, κυρίως σε κτήματα των κατοίκων στην περιοχή. Πάντως, ο κ. Μουζάλας χαρακτήρισε «μικροεγκληματικότητα» τα όσα συμβαίνουν στην περιοχή, μια και εκτός από μια μεγάλη κλοπή στα τέλη του 2016 δεν έχει ξανασυμβεί κάτι το αξιόλογο.

Κατά την παρουσία του στη Χίο ο κ. Μουζάλας είχε συναντήσεις με τον δήμαρχο Χίου Μανώλη Βουρνού και τον αντιπεριφερειάρχη Χίου Σταμάτη Κάρμαντζη.

Σύμφωνα με το δήμο Χίου, καμία συμφωνία δεν υπήρξε με τον υπουργό ενώ ο δήμαρχος έκανε γνωστό στον κ. Μουζάλα ότι θα προχωρήσει η αγωγή έξωσης από την ΒΙΑΛ, ενώ του έθεσε δύο ζητήματα: ότι δεν θα έχει πλέον τη δυνατότητα ο δήμος να συνεχίσει την αποκομιδή των απορριμμάτων και δεύτερον ότι το καλοκαίρι, λόγω και της συνεχιζόμενης λειψυδρίας, θα υπάρχει πρόβλημα υδροδότησης του καταυλισμού.

(φωτογραφία αρχείου)

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
  1. avatar Ρρρρρρ

    ΒΛΑΜΕΝΕ ΑΓΡΑΜΑΤΕ

  2. avatar Ευπατριδης

    Κάθε χώρα, μέρος, τόπος , έχει τους λαθρομεταναστες που του αξίζουν...

  3. avatar ΘΙΘΙΕ

    ΗΡΕΜΗΣΤΕ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ !!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει