Επαναπρόσληψη απολυμένων στη Λάρισα με παρέμβαση της Επιθεώρησης Εργασίας

Κατήγγειλαν ότι εκβιάστηκαν από τον εργοδότη τους για να επιστρέψουν το δώρο Χριστουγέννων


ΕΛΛΑΔΑ
16:40
11/01/2018
Επαναπρόσληψη απολυμένων στη Λάρισα με παρέμβαση της Επιθεώρησης Εργασίας
1
loading

Επαναπροσλήφθηκαν οι δύο απολυμένοι εργαζόμενοι, οι οποίοι κατήγγειλαν ότι εκβιάστηκαν από τον εργοδότη τους, προκειμένου να επιστρέψουν το δώρο Χριστουγέννων που τους καταβλήθηκε, με την παρέμβαση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ).

Συγκεκριμένα, αναφορικά με το περιστατικό που πραγματοποιήθηκε σε υποκατάστημα αλυσίδας εστίασης στη Λάρισα, το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, επισημαίνει ότι το ΣΕΠΕ προχώρησε άμεσα σε έλεγχο των καταγγελιών δύο εργαζομένων σχετικά με εκβιασμό του εργοδότη, προκειμένου να επιστρέψουν το δώρο Χριστουγέννων που τους καταβλήθηκε σε τραπεζικό λογαριασμό. Οι δύο εργαζόμενοι κατήγγειλαν ότι απολύθηκαν, όταν αρνήθηκαν να επιστρέψουν το δώρο Χριστουγέννων στον εργοδότη τους.

Το ΣΕΠΕ πραγματοποίησε έλεγχο στα καταστήματα που διατηρεί η επιχείρηση στη Λάρισα και στη Θεσσαλονίκη, όπου διαπιστώθηκαν παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας και επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα πρόστιμα.

Η παρέμβαση του ΣΕΠΕ είχε ως αποτέλεσμα την επαναπρόσληψη των δύο απολυμένων εργαζομένων, ενώ ο σχετικός φάκελος έχει διαβιβαστεί και στη δικαιοσύνη. Επίσης, αποτράπηκαν οι απολύσεις και άλλων εργαζομένων που αρνήθηκαν να επιστρέψουν το δώρο Χριστουγέννων.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου, η επαναπρόσληψη των δύο εργαζομένων επιβεβαιώνει ότι η καταγγελία των εργοδοτικών αυθαιρεσιών στο ΣΕΠΕ φέρνει αποτελέσματα και προστατεύει τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Το ΣΕΠΕ, από την πλευρά του, καλεί τους εργαζόμενους που έρχονται αντιμέτωποι με παραβατικές και εκβιαστικές συμπεριφορές, να προβαίνουν σε άμεση καταγγελία επώνυμα ή ανώνυμα στις υπηρεσίες του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας και στον τηλεφωνικό αριθμό 15512.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Alex.

    Βγαλτε το ονομα του μπαγλαμα στη φορα και οσοι τον ξερετε καλο θα ητανε να τον μπουγελωσετε τον μπαγλαμα ριχτε του ακυρο και καμια καταγγελεια απο πελατη και καντε του τη ζωη δυσκολη με λιγα λογια..μπαγλαμα στο λακο σου δε χωρανε κεφτε αλλιως κλειστο το ρημαδι αν δεν ξερεις να κρατας το μαγαζι σωστα...να ξερεις αλλη η αριστερη τσεπη και αλλη η δεξια και αντιστροφος...ξυπνα διαφορετικα πορτοφολια του μαγαζιου τα λεφτα δεν ειναι δικα σου...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει