Προσλήψεις 1.065 εκπαιδευτικών σε σχολεία

Διορίζονται σε μόνιμες θέσεις


ΕΛΛΑΔΑ
10:15
08/03/2012
Προσλήψεις 1.065 εκπαιδευτικών σε σχολεία
2
loading

Στο διορισμό 1.065 εκπαιδευτικών σε μόνιμες θέσεις σε σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης προχωρά το υπουργείο Παιδείας για το σχολικό έτος 2012-13.

Σύμφωνα με Τα Νέα, οι διορισμοί θα γίνουν κατά 60% από τους ισχύοντες πίνακες διοριστέων εκπαιδευτικών του ΑΣΕΠ και 40% από τους πίνακες προσωρινών αναπληρωτών με πραγματική προϋπηρεσία.

Υπάρχουν ακόμη εκατοντάδες διοριστέοι εκπαιδευτικοί από τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ του 2008 διαφόρων ειδικοτήτων, οι οποίοι σύμφωνα με τους προγραμματισμούς του υπουργείου Παιδείας ούτε φέτος απορροφώνται όλοι.

Σε ορισμένες ειδικότητες (π.χ. δάσκαλοι) όπου έχει εξαντληθεί ο κατάλογος των διοριστέων του ΑΣΕΠ, οι διορισμοί μονίμων θα γίνουν από τους πίνακες προσωρινών αναπληρωτών.

Οι πίνακες έχουν συνταχθεί με βάση την προϋπηρεσία που αποκτήθηκε μέχρι τις 30/6/2010. Η προϋπηρεσία ύστερα από αυτή την ημερομηνία θα μετρήσει στο μέλλον, μετά τη διεξαγωγή του νέου διαγωνισμού του ΑΣΕΠ.

Επίσης, τον Ιούνιο αναμένεται να εκδοθεί η εγκύκλιος για τις προσλήψεις αναπληρωτών - ωρομισθίων το σχολικό έτος 2012-2013.

Ο συνολικός αριθμός των αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών αναμένεται να είναι αρκετά μικρότερος από ό,τι την τρέχουσα σχολική χρονιά (22.000 αναπληρωτές και ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί όλων των κατηγοριών).

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Tsouxtra

    Μπόχα εκλογών......

  2. avatar giannis

    Πως θα γίνουν προσλήψεις όταν η τρόικα απαιτεί 15.000 απολύσεις εντός του 2012 ? Ξεκίνησε ο προεκλογικός αγώνας βλέπω ,δεν τους ενδιαφέρει αν χρειαστέι να απολύσουν περισσότερους μετά τις εκλογές. Μου αρέσει που απορούν ύστερα από την άνοδο εξοκοινοβουλευτικών κομμάτων.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει