Με συνάντηση μεταξύ του Περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρού, του προέδρου του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Γεώργιου Τσακίρη και του Γενικού Γραμματέα της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών – Αττικής, Αλέξανδρου Βασιλικού, ξεκίνησε η προπαρασκευή της εκστρατείας προώθησης της Αττικής, ως ξεχωριστού και ιδιαίτερου προορισμού.

Με τη διαβούλευση επιδιώκεται η αξιοποίηση των ιδεών, των προτάσεων και των εμπειριών των ανθρώπων που αναπτύσσουν τη δραστηριότητά τους στο χώρο του τουρισμού, ώστε η προβολή και η ανάδειξη της Αττικής να γίνει με τον καλύτερο και αποτελεσματικότερο τρόπο.

Το πρόγραμμα υποστήριξης και ανάδειξης της Αττικής, ως τουριστικού προορισμού, έχει διάρκεια 4 χρόνια και θα ολοκληρωθεί το 2015. Η προσπάθεια επιδιώκει την προσέλκυση νέων τουριστών από μεγάλες χώρες του εξωτερικού, όπως η Αγγλία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία, το Βέλγιο, η Ρωσία, οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία και η Κίνα.

Κεντρική κατεύθυνση και φιλοσοφία της επικοινωνιακής εκστρατείας της Περιφέρειας, είναι η ανάδειξη των τουριστικών υποδομών και των ποικίλων επιλογών που προσφέρει η Αττική στον επισκέπτη, προκειμένου έτσι να προβληθεί η εικόνα της ως δημοφιλούς προορισμού και να ενισχυθεί η τουριστική κίνηση, παρά τις δυσκολίες των καιρών.