Κατακόρυφη αύξηση του αριθμού των ανέργων καταγράφεται στα Χανιά το τελευταίο τρίμηνο, με το ποσοστό να ξεπερνά το 25% σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΟΑΕΔ, στον οποίο καθημερινά παρατηρούνται ουρές που φτάνουν μέχρι τον δρόμο.

Τη σημαντική αύξηση της ανεργίας στο Νομό Χανίων που μέσα σε αυτό το τρίμηνο έχει ξεπεράσει το 25%, επιβεβαίωσε στα haniotikanea.gr και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χανίων κ. Δημήτρης Κορναράκης που έκανε λόγο για αποψίλωση όλων των κοινωνικών υπηρεσιών μεταξύ αυτών και ο ΟΑΕΔ.

«Μήνα με τον μήνα η ανεργία αυξάνει με ταχείς ρυθμούς. Κάθε μέρα έχουμε το κλείσιμο μιας επιχείρησης, η ιδιωτική επιχειρηματικότητα δεν προχωράει γιατί οι “στρόφυγγες” από τις τράπεζες έχουν κλείσει, δεν εισρέουν χρήματα στην αγορά. Από την άλλη πλευρά, η κρατική επιχειρηματικότητα έχει βαλτώσει τελείως»τόνισε ο κ. Κορναράκης.

Και επεσήμανε πως: «Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, σε συνδυασμό με τη μείωση των μισθών, την εκ περιτροπής εργασία, ο κόσμος να έχει τεράστιο πρόβλημα και η ανεργία να έχει εκτιναχθεί στα ύψη.

Υπολογίζεται ότι σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία του ΟΑΕΔ υπάρχει αύξηση της ανεργίας κατά 18,5% μέσα σε αυτό το τρίμηνο.