Εκδόθηκε απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλου, με την οποία ολοκληρώνεται το θεσμικό πλαίσιο αγώνων σκύλων ιχνηλατών κυνηγετικών ικανοτήτων.

Σύμφωνα με το ΥΠΕΝ, με την παρούσα απόφαση ικανοποιείται ένα αίτημα χρόνων μιας μεγάλης ομάδας πολιτών που ασχολούνται με την κυνοφιλία, ενώ εκσυγχρονίζεται και το παλιό θεσμικό πλαίσιο διεξαγωγής των αγώνων σκύλων το οποίο δεν περιείχε προβλέψεις για την ευζωία και υγεία των ζώων, ούτε προέβλεπε ποινές για τη μη τήρηση των κανόνων διεξαγωγής τους.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η συγκεκριμένη απόφαση εναρμονίζει τη χώρα μας στα ευρωπαϊκά πρότυπα της διεξαγωγής τέτοιων αγώνων, προάγει την ανάπτυξη της κυνοφιλίας, συμβάλλει στη βελτίωση των φυλών και θέτει κανόνες για την ευζωία των ειδών της πανίδας, που συμμετέχουν σε αυτούς.

Επίσης, με την απόφαση αυτή αντικαθίσταται συνολικά και η παλιά ΥΑ που αφορούσε στους αγώνες για σκύλους δείκτες, ενώ τίθενται συνολικοί κανόνες και για τις δύο κατηγορίες κυνηγετικών σκύλων.