Πληθαίνουν οι φωνές υποστήριξης στην Ελλάδα, την ώρα που η χώρα βρίσκεται στη δίνη του κυκλώνα, δεχόμενη καθημερινά αυξανόμενα πυρά, τόσο από τους Ευρωπαίους εταίρους της, όσο και από αρκετά διεθνή ΜΜΕ, φίλα προσκείμενα σε αυτούς.

«Η συμπεριφορά των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέναντι στην Ελλάδα είναι ανεξήγητη», σημειώνει χαρακτηριστικά ο William Wall, αρθρογράφος της βρετανικής Guardian, κάνοντας λόγο για «αποτυχία αλληλεγγύης στις τάξεις της Ένωσης».

«Τα μέλη της Ε.Ε επιχειρούν απελπισμένα να θυσιάσουν την Ελλάδα, ώστε να κατευνάσουν τον… θεό καπιταλισμό» σχολιάζει ο αρθρογράφος, ενώ εκτιμά ότι «τα μέτρα που έχουν υποστεί οι Έλληνες, δε θα γίνονταν αποδεκτά από κανέναν ευρωπαϊκό λαό, με την ανεργία να καλπάζει και την ύφεση να προλειαίνει το έδαφος για ένα πλέον δυσοίωνο μέλλον».

«Το πακέτο “διάσωσης” δε θα διασώσει ούτε έναν Έλληνα. Τουναντίον, θα τους κατακρημνίσει ακόμα περισσότερο για πολλές δεκαετίες» παραδέχεται ο William Wall, τονίζοντας ότι «η νέα δανειακή σύμβαση και τα μέτρα που τη συνοδεύουν, εξυπηρετούν αποκλειστικά τα hedge funds, τα παγκόσμια χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και τα συνταξιοδοτικά ταμεία άλλων μελών της Ευρωζώνης».

«Δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούμε τον όρο λιτότητα για αυτό που βιώνει καθημερινά ο ελληνικός λαός. Αποτελεί εκ μέρους μας τουλάχιστον αναισθησία. Καταδικάζουμε τους Έλληνες στη μιζέρια και τη φτώχεια για να κρατήσουμε τον οίκο Standard and Poor’ s μακριά μας. Αντί να υποστηρίξουμε το ένας για όλους και όλοι για έναν», σημειώνει ο αρθρογράφος, «αποφασίσαμε να θυσιάσουμε τον ελληνικό λαό στην αγορά με την ελπίδα να κατευνάσουμε τους θεούς της κερδοσκοπίας».

«Μπορεί να είναι πολύ χειρότερα απ’ ό,τι θέλαμε για αυτούς. Οι κερδοσκόποι μετά την περίπτωση της Ελλάδας θα αποφασίσουν σε ποια οικονομία να στοιχηματίσουν. Ίσως τότε η ιρλανδική κυβέρνηση να μετανιώσει για την έλλειψη αλληλεγγύης. Η συμπεριφορά μας και εκείνη των συμπατριωτών μας της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπήρξε ντροπιαστική», καταλήγει ο αρθρογράφος, προεξοφλώντας μία ελληνική χρεοκοπία και την έξοδο της χώρας από το ευρώ.