Για πρώτη φορά στα χρονικά οι Λειψοί αποκτούν και θέση δεύτερου γιατρού

Έχει αυξημένα κίνητρα ώστε να υπάρξει ενδιαφέρον


ΕΛΛΑΔΑ
11:14
30/11/2017
Για πρώτη φορά στα χρονικά οι Λειψοί αποκτούν και θέση δεύτερου γιατρού
1
loading

Για πρώτη φορά προκηρύχθηκε θέση δεύτερου αγροτικού ιατρού στο Περιφερειακό Πολυδύναμο Ιατρείο Λειψών από συστάσεως του. Ο δήμαρχος του νησιού είχε κάνει το σχετικό αίτημα στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, τον περασμένο Οκτώβριο. Εγκρίθηκε χθες η προκήρυξη της θέσης με αυξημένα οικονομικά κίνητρα και τις επόμενες μέρες υπογράφεται η σύμβαση για τη συντήρηση και μένει η αποστολή του ασθενοφόρου που όπως διαβεβαιώνει τον δήμαρχο η διοικήτρια της 2ης ΥΠΕ δεν θα αργήσει.

Του Μαρίνου Γκασιάμη

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε σχετική ανάρτησή του στο Διαδίκτυο ο δήμαρχος Φώτης Μάγγος: «Η επιλογή μας να διεκδικούμε και να μην ακούμε τις απαισιόδοξες φωνές αποδίδει»

Το Newsbeast.gr επικοινώνησε με τον δήμαρχο που δήλωσε τα εξής:

«Όχι απλά το περιμέναμε καιρό… Ποτέ στα χρονικά δεν υπήρξε δεύτερος γιατρός παρά μόνο για ένα διάστημα 4 χρόνων που υπήρχε ένας παθολόγος. Κάποια στιγμή έφυγε αυτός. Είχα τονίσει αυτή την ανάγκη στον κ Πολάκη στις 9 Οκτωβρίου που είχαμε μα συνάντηση στο υπουργείο, μαζί με τους δημάρχους της Πάτμου, της Λέρου και φορείς των νησιών αυτών. Ικανοποιήθηκε το αίτημα, βεβαίως μένει να δούμε και αν θα υπάρξει και ενδιαφέρον. Γιατί το ότι προκηρύχθηκε η θέση βεβαίως έχει αυξημένα κίνητρα πάλι αυτή την φορά, αλλά δεν σημαίνει ότι θα υπάρχει και ενδιαφέρον.

Υπήρχε το προηγούμενο διάστημα ενδιαφέρον από κάποιους περιμένοντας να τελειώσει η θητεία του προηγούμενου γιατρού, αλλά τώρα που υπάρχει δεύτερη θέση μπορεί να επισπευσθεί. Εκείνο που έχει σημασία πάντως είναι ότι εισακουστήκαμε. Είχαμε τονίσει αυτή την αναγκαιότητα, διότι δεν μπορεί ένας άνθρωπος να εφημερεύει 365 μέρες το χρόνο, 24 ώρες την ημέρα. Δεν είναι μηχανή.

Μιλάμε για 800 κατοίκους που όμως το καλοκαίρι μπορεί να φτάσουμε και τις 2.500. Όλο αυτό καλυπτόταν με ένα γιατρό με ότι αυτό συνεπάγεται, διότι ξέρετε για να μιλήσουμε και ευθέως έχει να κάνει και με την ικανότητα του καθενός και με την ψυχολογική κατάσταση. Φαντάζεστε, που έχει συμβεί στο παρελθόν, να έχει και κάποια ψυχολογικά προβλήματα ή να μην είναι ιδιαίτερα καταρτισμένος, να το πω έτσι πιο ήπια;

Τώρα θα υπάρχει ένας δεύτερος σε δύσκολα περιστατικά, η γνώμη των δύο είναι πολύ πιο σημαντική και πιστεύω πως θα πάμε καλά».

  • Το newsbeast.gr αφουγκράζεται τον παλμό της ελληνικής περιφέρειας και αναδεικνύει τα προβλήματά της. Επικοινωνήστε με email στο [email protected] με τη δημοσιογραφική μας ομάδα.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Άλλαξαν τα πράγματα

    Οι υπουργοί υγείας της συγκυβέρνησης, Λοβέρδος, Άδωνις, μοίραζαν πλουσιοπαροχα σε ημετέρους χορηγίες του ΚΕΕΛΠΝΟ. Είχαν σκοπό να διαλύσουν το ΕΣΥ, υπέρ των μεγάλων συμφερόντων στον κλάδο της Υγείας. Ευτυχώς δεν πρόλαβαν.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει