Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου και του Νομαρχιακού Παραρτήματος της ΑΔΕΔΥ περισσότεροι από 5.000 Χανιώτες έδωσαν το «παρών» στη συγκέντρωση στην πλατεία της Αγοράς και στην πορεία που ακολούθησε, με κατάληξη την αντιπεριφέρεια, όπου μερίδα από τους διαδηλωτές προχώρησε σε κατάληψη του κτιρίου.

«Θέλω να στείλω ένα μήνυμα στους τοπικούς βουλευτές: να πάρουν θέση κατά του νέου μνημονίου και να μην το ψηφίσουν. Οι εργαζόμενοι δεν αντέχουν κι άλλα μέτρα, ούτε να χάσουν αυτά που έχουν κερδίσει με αγώνες. Σήμερα μιλάει ο λαός. Κατεβαίνει στις πλατείες για να αποτρέψει την ταφόπλακα που μας βάζει η τρόικα», δήλωσε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χανίων Δημήτρης Κορναράκης.

«Είναι ώρα ευθύνης για όλους. Τους πολίτες και τους εργαζομένους. Τους καλούμε όλους στις πλατείες και τους δρόμους για να στείλουμε το μήνυμα ότι δεν δεχόμαστε το νέο μνημόνιο», δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος του νομαρχιακού παραρτήματος της ΑΔΕΔΥ Νεκτάριος Πετράκης.

Και στα Χανιά, τα συνδικάτα έχουν ανακοινώσει νέα συγκέντρωση για αύριο Σάββατο στις 11 στην πλατεία της Αγοράς, καθώς και την Κυριακή στις 6 το απόγευμα στον ίδιο χώρο.

«Καλούμε τους εργαζόμενους σε αγώνα ανατροπής της κυβέρνησης του μνημονίου και καταδίκης των κομμάτων που την στηρίζουν», δήλωσε ο Φώτης Ριγανάκος, μέλος της γραμματείας του ΠΑΜΕ, το οποίο πραγματοποίησε ξεχωριστή συγκέντρωση, στην πλατεία των Νέων Καταστημάτων.

(Φωτογραφία από cretalive.gr)