Καθησυχαστικοί οι γιατροί για το μύκητα στο ΠΑΓΝΗ

Επαγρύπνηση κυρίως για τους ασθενείς με εξασθενημένο ανοσοποιητικό


ΕΛΛΑΔΑ
9:32
07/11/2017
Καθησυχαστικοί οι γιατροί για το μύκητα στο ΠΑΓΝΗ
2
loading

Σύγχυση, αλλά και ανησυχία έχει προκαλέσει στους πολίτες τις τελευταίες ημέρες η είδηση της ύπαρξης ενός μύκητα, που έχει αναπτυχθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, εξαιτίας περιστατικού που νοσηλεύτηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας μετά από τροχαίο ατύχημα.

Το νοσοκομείο άμεσα τέθηκε σε συναγερμό με όλα τα εμπλεκόμενα τμήματα να προχωρούν στους απαραίτητους εργαστηριακούς ελέγχους και τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για τη δημόσια υγεία, προκειμένου το ενδεχόμενο μετάδοσης του συγκεκριμένου μικροβίου να εξαλειφθεί.

Τώρα πλέον οι ειδικοί εμφανίζονται καθησυχαστικοί, λέγοντας ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας για τους πολίτες, καθώς επιρρεπής στο μύκητα αυτό είναι μόνο συγκεκριμένη ομάδα ασθενών.

Όπως αναφέρει, μιλώντας στο cretapost, ο Καθηγητής Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης Αχιλλέας Γκίκας, οι πολίτες δε θα πρέπει να ανησυχούν καθόλου γι’αυτό τον μύκητα.

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για τη δημόσια υγεία από αυτόν τον μύκητα. Αφορά συγκεκριμένη ομάδα ασθενών με υποκείμενα νοσήματα, που επηρεάζονται από το άκακο αυτό κατά τα άλλα μικρόβιο» επισημαίνει ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον κ. Γκίκα, στο νοσοκομείο ισχύουν τα βασικά μέτρα ασφαλείας με μία μόνο επιπλέον επαγρύπνηση για τους ασθενείς εκείνους που δε διαθέτουν δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα.

«Έχουμε δώσει τις απαραίτητες οδηγίες στους ασθενείς αυτούς για το τι θα πρέπει να προσέχουν και τι θα πρέπει να αποφεύγουν, ισχύουν τα βασικά μέτρα ασφαλείας στο νοσοκομείο και σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για τη δημόσια υγεία» διαβεβαιώνει ο Καθηγητής Λοιμωξιολογίας.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Κωστας@

    Μικρόβια ή μικροοργανισμοί χαρακτηρίζονται όλοι οι οργανισμοί που δεν διακρίνονται με γυμνό ματι καθώς έχουν μεγεθος μικρότερο ή ισο με 10 mm. Στα μικρόβια ανήκουν τα βακτήρια, οι μύκητες και οι ιοί (Βιολογία Γ' Λυκείου Γενικής Παιδείας) επομένως το άρθρο χρησιμοποιεί σωστή ορολογία.

  2. avatar Νικ doc

    Απο ποτε οι μυκητες ανηκουν στη κατηγορια των μικροβιων;
    Φαινεται η μικροβιολογια εχει προχωρησει απιστευτα!!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει