Συνολικά 21 άτομα με τον ιό του Δυτικού Νείλου

Ηλικιωμένοι είναι οι περισσότεροι ασθενείς


ΕΛΛΑΔΑ
19:53
11/08/2010
Συνολικά 21 άτομα με τον ιό του Δυτικού Νείλου
loading

Σε 21 συνολικά άτομα έχει διαγνωστεί μέχρι στιγμής ο ιός του Δυτικού Νείλου, όπως αναφέρεται σε νεώτερη ανακοίνωση του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Η ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης της λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου του ΚΕΕΛΠΝΟ περιλαμβάνει τα περιστατικά με εκδηλώσεις εγκεφαλίτιδας ή και μηνιγγίτιδας, τα οποία διαγνώστηκαν εργαστηριακά έως και την προηγούμενη ημέρα.

Όπως διευκρινίζεται πάντως, οι εκδηλώσεις της λοίμωξης από ιό του Δυτικού Νείλου δε διαφέρουν από αυτές που προκαλούνται από πολλούς άλλους ιούς. Έτσι, η διάγνωση της νόσου είναι εργαστηριακή. Ως εκ τούτου, οι ασθενείς καταγράφονται με βάση την ημερομηνία κατά την οποία έγινε η εργαστηριακή διάγνωση και όχι με βάση την ημερομηνία εκδήλωσης της νόσου ή της νοσηλείας στο νοσοκομείο.

Αναλυτικότερα, στο Λοιμωδών της Θεσσαλονίκης εξακολουθούν να νοσηλεύονται 9 άτομα, στην πλειονότητά τους υπερήλικες.

Στο νοσοκομείο Βέροιας νοσηλεύονται συνολικά 9 άτομα με συμπτώματα εγκεφαλίτιδας από τα οποία, ένας 86χρονος είναι σε σοβαρή αλλά σταθερή κατάσταση, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει ταυτοποιηθεί σε κανέναν από τους νοσηλευόμενους ο ιός του Δυτικού Νείλου.

Επιπλέον, μια 70χρονη από τη Νάουσα νοσηλεύεται με εγκεφαλίτιδα, στην εντατική μονάδα του Θεαγενείου Νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης.

Ιογενής εγκεφαλίτιδα έχει διαγνωσθεί, τέλος, σε έναν 60χρονο, από την περιοχή Ομολίου Λάρισας, που νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει