Έως τις 5 Νοεμβρίου θα παραταθεί η έκδοση προσωποποιημένων ηλεκτρονικών καρτών όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Μεταφορών Νικόλαος Μαυραγάνης μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Για όσους επιλέξουν να καταθέσουν φάκελο με τα δικαιολογητικά και να τους αποσταλεί η κάρτα στο σπίτι η έκδοση παρατείνεται έως τις 10 Νοεμβρίου. Όπως διευκρίνισε ο υφυπουργός η αποστολή της ηλεκτρονικής κάρτας θα γίνεται στη διεύθυνση που δηλώνεται μέσα σε τρεις μέρες.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Μαυραγάνης από τη διαδικασία εξαιρούνται τα ΑμΕΑ, οι άνεργοι, οι φοιτητές, οι ηλικιωμένοι, οι πολύτεκνοι, οι φαντάροι και όλοι όσοι εκδίδουν μειωμένο εισιτήριο.

Οι παραπάνω κατηγορίες, όπως και εκείνοι που διαθέτουν ετήσια κάρτα απεριόριστων διαδρομών, θα ειδοποιηθούν για την έκδοση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου ή την αντικατάστασή του, αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία έκδοσης των υπόλοιπων καρτών. Μέχρι τότε θα υπάρχει μπάρα στις εισόδους και τις εξόδους που θα είναι ανοιχτή ειδικά για τη διέλευσή τους.

Από την 1η Νοεμβρίου δεν θα ισχύει το χάρτινο εισιτήριο ή η μειωμένη κάρτα. Όπως είπε ο υφυπουργός απομένει η έκδοση περίπου 100.000 ηλεκτρονικών εισιτηρίων.