Σε υπέρπτηση του Φαρμακονησίου προχώρησε λίγο πριν τις 11 το πρωί της Πέμπτης ένα ζεύγος τουρκικών μαχητικών F-16. Συγκεκριμένα σύμφωνα με την σχετική ενημέρωση από το ΓΕΕΘΑ, ένα ζευγάρι μαχητικών της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας, μπήκε στο FIR Αθηνών στις 10:45 και στις 10:46 πέταξε πάνω από το ακριτικό ελληνικό νησί σε ύψος 24.000 ποδιών. Αμέσως μετά τα τουρκικά αεροσκάφη έστρεψαν ανατολικά και βγήκαν από το FIR Αθηνών στις 10:48.

Του Μαρίνου Γκασιάμη

Η ένταση συντηρείται και σήμερα στην περιοχή του νοτιοανατολικού Αιγαίου ειδικότερα καθώς πέρα από τις πτήσεις των τουρκικών μαχητικών που υπάρχουν και σήμερα από το πρωί, η Άγκυρα απαντάει στην άσκηση αποβατικής ενέργειας που διενεργούν από το πρωί της Πέμπτης οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις στην Ρόδο, με δική της άσκηση απέναντι από το νησί των ιπποτών.

Να θυμίσουμε πως Τετάρτη και Τρίτη η Τουρκική Πολεμική Αεροπορία έχει προχωρήσει σε 131 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου, προξενώντας και 9 αερομαχίες

Με την NAVTEX 978/17 έχουν δεσμεύσει περιοχή στην Μαρμαρίδα για σήμερα και αύριο για ναυτική άσκηση οπλικών συστημάτων που σύμφωνα με πληροφορίες θα συμπεριλαμβάνει και μικρές αποβατικές ενέργειες ειδικών δυνάμεων.

reyruumaptotoy