Θέσεις εργασίας σε 26.000 ανέργους

Θα απασχοληθούν για πέντε μήνες με επίδομα 625 ευρώ


ΕΛΛΑΔΑ
13:26
10/01/2012
Θέσεις εργασίας σε 26.000 ανέργους
3
loading

Εγκρίθηκαν από την αρμόδια Δικαστική Επιτροπή, η οποία έχει συγκροτηθεί στα πλαίσια των διαδικασιών του ΑΣΕΠ, οι πρώτες 26.000 θέσεις κοινωφελούς εργασίας, που είχαν υποβληθεί από Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.

Η επιλογή έγινε με βάση τα προσόντα των υποψηφίων και κοινωνικά κριτήρια, ενώ οι θέσεις εργασίας κατανέμονται σε επτά περιφέρειες και οι προσληφθέντες θα απασχοληθούν για πέντε μήνες σε 368 υπηρεσίες.

Οι υποψήφιοι για τις θέσεις κοινωφελούς εργασίας πρέπει να είναι άνεργοι με δελτίο ανεργίας σε ισχύ ή αγρότες, ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ, που δεν διαθέτουν ή δεν δικαιούνται δελτίο ανεργίας.

Αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν, μετά την οριστική επικύρωση από τη Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Κοινωνικών Πόρων του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Όσοι επιλεγούν θα λαμβάνουν για 5 μήνες μηνιαίο επίδομα 625 ευρώ, ενώ θα έχουν πλήρη ασφαλιστική και συνταξιοδοτική κάλυψη.

Οι πρώτες προσλήψεις θα γίνουν στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, όπου έχουν εγκριθεί 8.170 θέσεις. Ακολουθούν, η περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για 1.700 θέσεις, Ηπείρου για 2.950, Θεσσαλίας για 5.300 Πελοποννήσου για 4.130 και Νοτίου Αιγαίου για 870.

Το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας αφορά συνολικά 57.000 ωφελουμένους και μπορούν να ενταχθούν σε αυτό, πέντε κατηγορίες ανέργων: μακροχρόνια άνεργοι, υποαπασχολούμενοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, άνεργοι έως 30 ετών, επιστήμονες και βραχυχρόνια άνεργοι που δεν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar pp

  Θα πληρωθούν κι αυτοί σαν τους απογραφείς του 2011 ????? [που δεν έχουν δει φράγκο ακόμη?]. Τι καλά που τα κάνει το ελληνικό δημόσιο, τι καλά ! Φυσικά, για 625 € μικτά μιλάμε ...

  1. avatar xrhstos

   Ενημερωτικά:Τους απογραφείς τους πλήρωσαν μετά από 6 μήνες περίπου ότι τους πλήρωσαν τους πλήρωσαν....

 2. avatar ngabriel

  Σύμφωνα με πρόχειρο υπολογισμό που έκανα, το κονδύλι ανέρχεται στα 81.250.000 Ευρώ. Υπάρχουν αυτά τα χρήματα ή τελικά θα είναι εθελοντική εργασία των άμοιρων που θα διακόψουν και το επίδομα ανεργίας τους και από άνεργοι θα γίνουν και άποροι; Εδώ ακόμα δεν έχουν πληρωθεί οι απογραφείς που απασχοληθηκαν πέρυσι!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει