Περισσότεροι από 35 πρέσβεις, πρόξενοι, εμπορικοί και οικονομικοί ακόλουθοι ξένων κρατών, που υπηρετούν στην Ελλάδα θα βρεθούν από τις 25 έως τις 28 Ιανουαρίου στη δυτική Ελλάδα.

Σκοπός της επίσκεψης είναι να γνωρίσουν το οικονομικό και παραγωγικό προφίλ της περιοχής, τις επιχειρηματικές δυνάμεις της, τα εκπαιδευτικά ιδρύματα και τα ερευνητικά κέντρα. Η αποστολή των εκπροσώπων των ξένων πρεσβειών θα φτάσει στην Πάτρα την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου και, μεταξύ άλλων, θα επισκεφθεί πρότυπες βιομηχανίες και βιοτεχνίες στην Αχαΐα, ενώ αντίστοιχες επισκέψεις έχουν προγραμματιστεί για την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου στην Αιτωλοακαρνανία και το Σάββατο 28 Ιανουαρίου στην Ηλεία.

Με αφορμή την επίσκεψη, ο περιφερειάρχης δυτικής Ελλάδος, Απόστολος Κατσιφάρας, δήλωσε ότι «έχουμε μπροστά μας μια πολύ σημαντική ευκαιρία, οργανωμένα και αποτελεσματικά να προβάλλουμε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα, τις επενδυτικές ευκαιρίες στην περιοχή, το δυναμισμό των επιχειρήσεών μας, των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ και των ερευνητικών μας κέντρων».