Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Vodafone Ελλάδος, Γλαύκος Περσιάνης, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων για την υπογραφή των συμβάσεων χορήγησης δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων δήλωσε τα εξής:

«Η σημερινή μας συνάντηση έχει ιδιαίτερη σημασία, όχι μόνο γιατί υπογράφουμε (και οι τρεις εταιρείες) για την εκχώρηση φάσματος, αλλά κυρίως γιατί, μέσω αυτής, ο κλάδος κινητής επικοινωνίας επιβεβαιώνει τη δέσμευση του να επενδύει στις υποδομές και στην ανάπτυξη.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας για τη χορήγηση δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων, η Vodafone πραγματοποιεί μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις που γίνονται σήμερα στην Ελλάδα, ύψους 168,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Είναι προφανές, ότι αυτή η σημαντική επένδυση της Vodafone για την άδεια χρήσης φάσματος αποτελεί επένδυση στο μέλλον και την πιο απτή απόδειξη της εμπιστοσύνη μας στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

Στηρίζουμε την οικονομία και αποδεικνύουμε έμπρακτα τη δέσμευσή μας να συμμετέχουμε στη διαρκή ανάπτυξη και βελτίωση των τηλεπικοινωνιακών υποδομών της χώρας μας.

Η ανανέωση και επέκταση του φάσματος στα 900 και 1800 MHz, γίνεται με στόχο να συνεχίσουμε να παρέχουμε στους πελάτες μας τεχνολογικά πρωτοποριακές υπηρεσίες, αξιόπιστης και γρήγορης επικοινωνίας, μέσα από το ποιοτικό και εκτενές 3G δίκτυο μας και μελλοντικά για την ανάπτυξη δικτύου 4ης γενιάς.

Έχουμε θέσει την εξέλιξη των υπηρεσιών που παρέχουμε στους συνδρομητές και την αξιοποίηση της τεχνολογίας πολύ ψηλά στις προτεραιότητές μας, πιστεύοντας ότι η παροχή σύγχρονων υπηρεσιών μέσω του δικτύου κινητής επικοινωνίας, καθώς και η εφαρμογή λύσεων ολοκληρωμένης ενοποιημένης επικοινωνίας, αποτελούν μία από τις βάσεις της ελληνικής οικονομίας.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να υπάρξει πλήρης και αποτελεσματική αξιοποίηση της επένδυσης μας στην ελληνική οικονομία, καθώς και των τεχνολογικών δυνατοτήτων είναι η οριστική επίλυση του ρυθμιστικού πλαισίου αδειοδότησης των κεραιών. Η πρόθεση που δείχνει η Πολιτεία και τα βήματα που πραγματοποιούνται ώστε να υπάρξει μια οριστική νομοθετική λύση στο θέμα της αδειοδότησης των κεραιών αποτελεί ένα θετικό βήμα προς την κατεύθυνση αυτή. Ελπίζουμε σύντομα να υλοποιηθεί, ώστε να μπορούμε πλέον να προχωρήσουμε στις απαραίτητες επενδύσεις που θα συμβάλουν στην ώθηση της ελληνικής οικονομίας προς την ανάπτυξη».