Διαμαρτυρία μαθητών κατά του λουκέτου στο σχολείο τους

Τεχνικές υπηρεσίες του δήμου Θεσσαλονίκης χαρακτηρίζουν ακατάλληλο το λυόμενο


ΕΛΛΑΔΑ
16:11
04/05/2017
Διαμαρτυρία μαθητών κατά του λουκέτου στο σχολείο τους
loading

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν το μεσημέρι μαθητές, δάσκαλοι και γονείς του 12ου δημοτικού σχολείου, το οποίο λειτουργεί σε λυόμενο κτίριο επί της οδού Μαρία Κάλλας, ζητώντας να μην μπει λουκέτο στο σχολικό συγκρότημα. Στη διάρκεια της κινητοποίησης αντιπροσωπεία τους έγινε δεκτή από τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη.

Η διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε μετά από απόφαση των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Θεσσαλονίκης που χαρακτηρίζουν ακατάλληλο το συγκεκριμένο λυόμενο, που βρίσκεται μπροστά από το Μέγαρο Μουσικής. Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ωστόσο, δεν αποδέχεται την κατάργηση του κτιρίου και τη διασπορά των μαθητών σε σχολεία άλλων περιοχών.

Μεταξύ των αιτημάτων, σύμφωνα με όσα υποστήριξε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, Δήμητρα Καμπουράκη, είναι «να αρθεί η αναστολή λειτουργίας του 12ου δημοτικού και να βρεθεί λύση για τη στέγαση των μαθητών. Έχουμε κάνει προτάσεις στη διοίκηση του Δήμου, τις οποίες θα πρέπει να τις εξετάσει, διότι υπάρχουν έγγραφα που αποδεικνύουν ότι το σχολείο είναι κατάλληλο να στεγάσει τους μαθητές μέχρι να βρεθεί μία μόνιμη λύση».

Στη διάρκεια της συνάντησης με τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη αντιπροσωπεία των δασκάλων και των γονιών εξέφρασαν τα αιτήματά τους, ωστόσο ο κ. Μπουτάρης επέμεινε στην άποψη πως τίθεται θέμα ασφαλείας και το λυόμενο κρίνεται ακατάλληλο, στηριζόμενος στις αποφάσεις των υπηρεσιών.

Οι μαθητές, οι δάσκαλοι και οι γονείς έφτασαν στο δημαρχείο με πορεία που ξεκίνησε από το σχολικό τους συγκρότημα, ενώ στη συγκέντρωση στο δημαρχείο έδωσαν το παρών οι δημοτικοί σύμβουλοι Ανδρέας Κουράκης από την «Πρωτοβουλία», Σωκράτης Δημητριάδης από τους «Εντάξει» και Μιχάλης Κωνσταντινίδης από τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Ανάλογη κινητοποίηση από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων αναμένεται να πραγματοποιηθεί και την ερχόμενη Δευτέρα, 8 Μαΐου, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης.

(φωτογραφία και βίντεο από thestival.gr)

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει