Ανέβαλλε την προγραμματισμένη συγκέντρωσή της για τις 15:30 στην πλατεία Κοραή στον Πειραιά η Χρυσή Αυγή.  Όπως αναφέρει το κόμμα «η σφοδρή αντίδραση της Χρυσής Αυγής στο να μη γίνει ο Πειραιάς γκέτο λαθρομεταναστών είχε απτά αποτελέσματα».

Νωρίτερα ο βουλευτής Β’ Πειραιώς Γιάννης Λαγός συναντήθηκε με τον δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη και, όπως αναφέρει το κόμμα σε ανακοίνωσή του, «έλαβε την γραπτή δέσμευση ότι το εν λόγω πρόγραμμα των ΜΚΟ του Σόρος για μετεγκατάσταση και πρόσληψη 6.000 λαθρομεταναστών στην πόλη δεν θα προχωρήσει».

Ο κ. Μώραλης ξεκαθάρισε στους βουλευτές ότι η συμμετοχή του Δήμου Πειραιά στο Πρόγραμμα «CITIGE: CITIzen and refuGEes» δεν έχει σχέση με τη δημιουργία hotspot 6.000 ατόμων στον Πειραιά και τους παρέπεμψε στα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Νωρίτερα ο κ. Μώραλης  είχε πει: «Στη σφαίρα της φαντασίας, κινούνται τα ψευδή και ανυπόγραφα δημοσιεύματα σχετικά με δήθεν συνεργασίες με ΜΚΟ και για τη δημιουργία δήθεν hotspot στην πόλη του Πειραιά».

Σε ανακοίνωση του δήμου σχετικά με τις εξαγγελθείσες συγκεντρώσεις στην πόλη διευκρινιζόταν ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα προς συζήτηση στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο, που να αφορά το προσφυγικό. Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση οι ανυπόστατες αυτές ειδήσεις «στοχεύουν στη δημιουργία κλίματος φόβου και αναταραχής στην πόλη και αυτό δεν θα περάσει».