Στη Σχολή των Λιμενοφυλάκων στο Χατζηκυριάκειο, αναμένεται να μεταφερθούν και να στεγασθούν σύντομα το κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά και άλλες υπηρεσίες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, καθώς το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, στον οποίο ανήκει το κτίριο, ενέκρινε ομόφωνα σχετική απόφαση.

Το κτίριο που την τελευταία τριετία δεν χρησιμοποιείτο και έχει έκταση 4.500 τ.μ., παραχωρείται στο ΥΠτΠ για δέκα χρόνια με το συμβολικό αντάλλαγμα των 1.000 ευρώ ετησίως, ενώ οι αρμόδιες υπηρεσίες του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά και του ΟΛΠ Α.Ε. συγκρότησαν επιτροπή για την ανακαίνισή του.

Όσον αφορά το λιμενικό χώρο όπου στεγάζοντας έως τώρα οι υπηρεσίες του Κεντρικού Λιμεναρχείου στην περιοχή του Αγίου Νικολάου, αυτός θα μετατραπεί σε ελεύθερη ζώνη κρουαζιερόπλοιων με νέα κρηπιδώματα και κτίρια.

Όπως είναι γνωστό, με ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΛΠ Α.Ε. τον Ιούνιο του 2010, ο χώρος και τα κτίρια της περιοχής Αγίου Νικολάου παραχωρήθηκαν από το Δημόσιο στον ΟΛΠ Α.Ε.

Για το θέμα αυτό είχαν ήδη συναντηθεί και συμφωνήσει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, και ο πρόεδρος και δ/νων σύμβουλος του ΟΛΠ Α.Ε. Γιώργος Ανωμερίτης στο πλαίσιο της συνεργασίας Λιμενικού Σώματος και ΟΛΠ