Πεδίο πολέμου θύμιζαν χθες τα Εξάρχεια με τα ΜΑΤ και τους κουκουλοφόρους να επιδίδονται σε οδομαχίες με φόντο την 43η επέτειο του Πολυτεχνείου.

Μολότοφ, πέτρες, ξύλα αλλά και αντικείμενα που αφαίρεσαν οι κουκουλοφόροι από το Πολυτεχνείο αποτέλεσαν τα «όπλα» τους απέναντι στους αστυνομικούς, που απαντούσαν με χρήση χημικών, κάνοντας την ατμόσφαιρα αποπνικτική.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν στα Εξάρχεια μετά τις οχτώ το βράδυ και ενώ η καθιερωμένη πορεία ολοκληρωνόταν ειρηνικά. Περίπου 100 άτομα που δεν συμμετείχαν στην διαδήλωση και παρέμεναν στο κτίριο του ΕΜΠ έστησαν οδοφράγματα στις οδούς Στουρνάρη και Τζωρτζ και πραγματοποιούσαν επιθέσεις κατά αστυνομικών.

Η Αστυνομία έκανε 12 συλλήψεις και πέντε προσαγωγές.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο:

epeisodiapolutexneio6 epeisodiapolutexneio1 epeisodiapolutexneio2 epeisodiapolutexneio3 epeisodiapolutexneio4 epeisodiapolutexneio5 epeisodiapolutexneio7 epeisodiapolutexneio8 epeisodiapolutexneio9 epeisodiapolutexneio10 epeisodiapolutexneio11 epeisodiapolutexneio12 epeisodiapolutexneio13 epeisodiapolutexneio14 epeisodiapolutexneio15 epeisodiapolutexneio16 epeisodiapolutexneio17 epeisodiapolutexneio18 epeisodiapolutexneio19 epeisodiapolutexneio20 epeisodiapolutexneio21 epeisodiapolutexneio22 epeisodiapolutexneio23 epeisodiapolutexneio24 epeisodiapolutexneio25

Βίντεο / Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος