Το ενδεχόμενο να σημειωθεί νέο χτύπημα, μετά την επίθεση με χειροβομβίδα που σημειώθηκε χτες στη γαλλική πρεσβεία, εξετάζει η αστυνομία, η οποία έχει ταυτόχρονα να διαχειριστεί και την επίσκεψη Ομπάμα την επόμενη εβδομάδα στην Αθήνα.

Η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. εξετάζει αναπροσαρμογή των μέτρων ασφάλειας κατά τις ημέρες παραμονής του προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, στην ελληνική πρωτεύουσα.

Επί ποδός θα βρίσκονται πάνω από 3.000 αστυνομικοί, ενώ ιδιαίτερα αυξημένα θα είναι τα μέτρα ασφαλείας στην περιοχή που θα διαμείνει και θα κινηθεί ο αμερικανός πρόεδρος.

Φυσικά η Ελληνική Αστυνομία δεν θα αναλάβει μόνη της τη φύλαξη του Ομπάμα, καθώς θα συνεργάζεται με πράκτορες τόσο της CIA, όσο και της μυστικής ασφάλειας του προέδρου, πράκτορες οι οποίοι θα βρεθούν στην Αθήνα και θα έχουν ελέγξει τους χώρους, τα κτίρια και τις διαδρομές που θα χρησιμοποιήσει ο Ομπάμα.

Στο πλαίσιο αυτό, «πονοκέφαλο» έχει προκαλέσει το χτεσινό χτύπημα στη γαλλική πρεσβεία, καθώς ο τρόπος που πραγματοποιήθηκε ερμηνεύεται ανάλογα από την αστυνομία, αφήνοντας υποψίες ότι ενδεχομένως οι δράστες θα ξαναχτυπήσουν.

Συγκεκριμένα, ο τρόπος δράσης των δύο κρανοφόρων πάνω στη μοτοσυκλέτα, φανερώνει σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. επιχειρησιακή ικανότητα, αλλά και αδιαφορία από τη μεριά τους για το εάν θα καταγραφούν από τις κάμερες ασφαλείας.

Επιπλέον, το γεγονός ότι επέλεξαν να δράσουν στην καρδιά της Αθήνας, λίγα μέτρα μακριά από τη Βουλή και το Μέγαρο Μαξίμου, αδιαφορώντας αν θα υπάρξουν ανθρώπινες απώλειες από τη χειροβομβίδα, δείχνει ότι στόχος τους ήταν να δείξουν ότι μπορούν να χτυπήσουν ένα καλά φυλασσόμενο στόχο, στέλνοντας έτσι το ανάλογο μήνυμα! Με δεδομένη λοιπόν την απειλή, η αστυνομία εξετάζει αλλαγές στα μέτρα ασφαλείας για την άφιξη του κ. Ομπάμα.