«Βενετία» τα Σαβάλια στην Ηλεία από την βροχόπτωση

Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια - Τεράστιες οι ζημιές


ΕΛΛΑΔΑ
18:57
23/10/2016
«Βενετία» τα Σαβάλια στην Ηλεία από την βροχόπτωση
loading

Σε «Βενετία» μετατράπηκε χθες το πρωί τμήμα των Σαβαλίων του δήμου Ήλιδας, εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης που έπεφτε διαρκώς στην περιοχή.

Του ανταποκριτή μας από το patrisnews.com στην Ηλεία

Το τμήμα που βρίσκεται πίσω από το εργοστάσιο ‘Κύκνος’, βούλιαξε κυριολεκτικά κάτω από τα νερά της βροχής και οι κάτοικοι των είκοσι περίπου κατοικιών που βρίσκονται εκεί, εγκλωβίστηκαν μέσα στα σπίτια τους.

Οι δρόμοι δεν ήταν ορατοί από τα νερά που είχαν δημιουργήσει μία μεγάλη λίμνη και οι ζημιές που προκλήθηκαν είναι μεγάλες, ενώ οι κάτοικοι βρέθηκαν σε απόγνωση αφού δεν μπορούσαν να βγουν έξω από τις κατοικίες, ενώ φοβήθηκαν για τα χειρότερα.

Τα ακαθάριστα καναλέτα είχαν ως αποτέλεσμα να μην βρίσκουν διέξοδο τα νερά και έτσι κατέκλυσαν τους δρόμους, διαμορφώνοντας μία πολύ επικίνδυνη κατάσταση για όλους τους κατοίκους και τυχόν διερχόμενους από την περιοχή.

Ο κ. Διονύσης Γαλούνης, που διαθέτει και γραφείο σεκιούριτι στην περιοχή, βρέθηκε να είναι και ο ίδιος εγκλωβισμένος και κάνει λόγο για αδιαφορία από τους αρμοδίους που είχε ως αποτέλεσμα τη χθεσινή εικόνα.

«Είμαστε στο έλεος, το νερό από τη μία πόρτα μπαίνει από την άλλη βγαίνει. Είναι 20 κατοικίες στην περιοχή. Είχα κάνει έκκληση προ ημερών, γιατί είχα μάθει από το εξωτερικό για τα έντονα καιρικά φαινόμενα που θα γίνουν. Ενημέρωσα τον ΤΟΕΒ Σαβαλίων, τον ΤΟΕΒ Αμαλιάδας, μέχρι και την Εισαγγελεία, την Πολιτική Προστασία, τους έκανα αναφορές, καταγγελίες, μέχρι και έγγραφο στην κυβέρνηση, αλλά όλοι έδειξαν την αδιαφορία τους. Κανένας δεν ήρθε εδώ. Φθάσαμε σε αυτή την κατάσταση γιατί είναι ακαθάριστα καναλέτα και το ΤΟΕΒ Σαβαλίων μας λέει ότι δεν είναι υπεύθυνοι, τότε ποιος είναι υπεύθυνος; Εδώ καταστράφηκαν τα πάντα» ανέφερε ο κ. Γαλούνης.

Το μόνο που έκαναν οι κάτοικοι της περιοχής ήταν να εύχονται να σταματήσει η βροχή και φυσικά ήταν σε επιφυλακή μέχρι τις βραδινές ώρες.

pppp

Περισσότερες ειδήσεις από την Ηλεία στο patrisnews.com

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει