Η αποσυμφόρηση των δικαστηρίων,η επιτάχυνση στην απονομή της δικαιοσύνης και η πλήρης απελευθέρωση του δικηγορικού επαγγέλματος ήταν τα βασικά θέματα που συζήτησε με την Τρόικα ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου και ο γενικός γραμματέας Νικόλας Κανέλλόπουλος σε συνάντηση που είχε με την αντιπροσωπεία παρουσία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου.

Το υπουργείο προσανατολίζεται να διευρύνει τα όρια των εξωδικαστικών συμβιβασμών και να αναθέσει σε συμβολαιογράφους υποθέσεις όπως συναινετικά διαζύγια, προσημειώσεις και διαταγές πληρωμής. Θέματα δηλαδή που έχουν περισσότερο διεκπεραιωτικό χαρακτήρα και μπορούν να επιλυθούν και εκτός των δικαστικών αιθουσών.

Από την πλευρά του ο κ. Παπαιωάννου ολοκληρώνει την Τρίτη τον κύκλο των επαφών με την ηγεσία όλων των δικαστηρίων. Έτσι, μετά το Συμβούλιο της Επικρατείας, τα Διοικητικά Δικαστήρια, τον Άρειο Πάγο θα συναντηθεί και με την ηγεσία του Ελεγκτικού Συνδερίου.

Έχει ήδη ζητήσει από τους δικαστές να του καταθέσουν προτάσεις μέχρι τις 10 Οκτωβρίου, που θα αποτελέσουν και διατάξεις στο πολυνομοσχέδιο που βρίσκεται στα σκαριά για fast track και στην ελληνική δικαιοσύνη.