Iκανοποιημένη παρουσιάζεται η δημοτική αρχή Βόλου από την αύξηση κατά 10-12% της επισκεψιμότητας στο Βόλο και το Πήλιο, κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου, που αποδίδεται κυρίως στη λειτουργία του αεροδρομίου και στην αύξηση του τουρισμού κρουαζιέρας.

Όπως επισημαίνει η Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής, κα Σούλα Μπαρτζιώκα, «η φετινή χρονιά ήταν καθοριστική για τον τουρισμό στην περιοχή, διότι τέθηκαν τα θεμέλια και οι άξονες του σχεδιασμού για την περαιτέρω ανάπτυξη του, με στόχο τη διαμόρφωση και προώθηση της νέας τουριστικής ταυτότητας της μείζονος πόλης, η οποία θα ανταποκρίνεται στα δεδομένα του ενιαίου Δήμου Βόλου».

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Βόλου είχε σημαντική παρουσία στην τουριστική έκθεση της Νυρεμβέργης και σε τουριστική έκθεση της Κύπρου, στήριξε το «Agro Quality Festival» για την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων, συμμετείχε στην έκθεση του Metro με θέμα “Καλοκαιρινοί Προορισμοί και, το σημαντικότερο, προώθησε με επιτυχία την αεροπορική σύνδεση της Κρήτης με το Βόλο, μέσω της εταιρείας Sky Express.

Σε ό,τι αφορά τον τουρισμό κρουαζιέρας, ο Δήμος Βόλου ανέλαβε ουσιαστικές πρωτοβουλίες για τη βελτίωση των υπηρεσιών υποδοχής και εξυπηρέτησης των επισκεπτών, πετυχαίνοντας με την έναρξη της σεζόν να δώσει λύση στο πρόβλημα μεταφοράς των επιβατών των κρουαζιερόπλοιων, από το χώρο πρόσδεσης στον εμπορικό λιμένα Βόλου προς την έξοδο του Τελωνείου και αντίστροφα, ώστε οι τουρίστες να αντικρίζουν την πραγματική εικόνα της πόλης. Σημειώνεται ότι φέτος καταγράφηκε αύξηση των αφίξεων κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι του Βόλου κατά 50%, σε σύγκριση με την περσινή χρονιά.

Στις προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής τέθηκε από την πρώτη στιγμή η εξωστρέφεια της πόλης και το άνοιγμα του Δήμου σε νέες τουριστικές περιοχές, πέραν των παραδοσιακών, όπως η Ρωσία, η Τουρκία και το Ισραήλ. Στην κατεύθυνση αυτή αναλήφθηκαν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες. Όσον αφορά τη Ρωσία, αξιοποιήθηκε η αναθέρμανση των σχέσεων με την αδελφοποιημένη πόλη του Ροστώβ και η επίσκεψη αντιπροσωπείας του Δήμου με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Πάνο Σκοτινιώτη, τον περασμένο Μάιο, κατά τη διάρκεια της οποίας επαναβεβαιώθηκε η βούληση για την ανάπτυξη συνεργασίας σε διάφορους τομείς, με προτεραιότητα τον τουρισμό. Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Βόλου θα φιλοξενήσει μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου τον Πρόεδρο της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής του Δήμου του Ροστώβ και τρεις Ρώσους τουριστικούς πράκτορες, σε συνεργασία και με την Ένωση Ξενοδόχων Νομού Μαγνησίας.

Επίσκεψη στο Τελ Αβίβ

Την ίδια ώρα, προωθείται με συγκεκριμένα βήματα η ανάπτυξη τουριστικών σχέσεων με το Ισραήλ, μετά από την πρωτοβουλία του Δημάρχου Βόλου να απευθύνει πρόταση συνεργασίας στον Πρέσβη του Ισραήλ κ. Άριελ Μέκελ και την άμεση ανταπόκριση του τελευταίου. Το επόμενο διάστημα, αποστολή του Δήμου με επικεφαλής τον κ. Σκοτινιώτη θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στο Τελ Αβίβ, με στόχο την παρουσίαση της περιοχής στους tour operators, οι οποίοι ενδιαφέρονται κυρίως για την ανάπτυξη Ισραηλινού Χειμερινού Τουρισμού στο Βόλο, το Πήλιο και τις γύρω περιοχές.

Την προετοιμασία της επίσκεψης έχει αναλάβει η κ. Σ. Μπαρτζιώκα, η οποία για το σκοπό αυτό επισκέφθηκε τον Πρέσβη του Ισραήλ στην Ελλάδα, έχει συνεχείς επαφές με τον Πρόεδρο της Ισραηλιτικής Κοινότητας Βόλου κ. Μαρσέλ Σολομών και, επίσης, βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με το Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ κ. Γ. Κολέτσο, ο οποίος εξέφρασε την επιθυμία να συνοδεύσει την αποστολή του Δήμου Βόλου στο Ισραήλ. Ακόμη, η κ. Μπαρτζιώκα έχει απευθύνει πρόσκληση στους ξενοδόχους και στους τουριστικούς πράκτορες της περιοχής να πλαισιώσουν την αποστολή, όσοι επιθυμούν, προκειμένου η επίσκεψη να έχει ουσιαστικά και άμεσα αποτελέσματα. Σημειώνεται, τέλος, ότι έχει προγραμματιστεί η παρουσία του Δήμου Βόλου στην Τουριστική Έκθεση του Τελ Αβίβ, που θα πραγματοποιηθεί 14-15 Φεβρουαρίου, ενώ τον Μάρτιο Ισραηλινοί tour operators θα φιλοξενηθούν στο Βόλο, στο Πήλιο και σ’ όλη τη Μαγνησία.

πηγή: mycitynet