Παράσταση διαμαρτυρίας που ήταν ενταγμένη στο πλαίσιο πανελλαδικών κινητοποιήσεων, πραγματοποίησαν σήμερα στην αντιπεριφέρεια Χανίων, αγρότες μέλη της Ενωτικής Ομοσπονδίας καθώς και εκπρόσωποι του κτηνοτροφικού συλλόγου. Στο επίκεντρο της κινητοποίησης ήταν η εφαρμογή της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ), για την οποία οι παριστάμενοι εξέφρασαν την αντίθεσή τους με το επιχείρημα, ότι, θα έχει καταστροφικές συνέπειες για αγρότες και κτηνοτρόφους.

«Ο μικρομεσαίος αγρότης θα αφανιστεί από τον τόπο του. Γι’ αυτό χρειάζεται ενότητα και αγώνας για να ανατραπεί η νέα ΚΑΠ», σχολίασε ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας, Μανούσος Σταυριανουδάκης. Οι αγρότες μέλη της ομοσπονδίας ζήτησαν ακόμα να μην καταβάλλουν την εισφορά δακοκτονίας αφού, όπως τόνισαν, σε πολλές περιοχές των Χανίων δεν έχει εφαρμοστεί ακόμα, ενώ ζήτησαν και την άμεση λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας.

Για τους κτηνοτρόφους οι παριστάμενοι ζήτησαν να τηρηθεί η νομιμότητα και τα βοσκοτόπια του νομού να δοθούν στους ντόπιους κτηνοτρόφους, ενώ στα γενικότερα θέματα τέθηκαν το φορολογικό και το ασφαλιστικό. Ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Απόστολος Βουλγαράκης, αφού ενημερώθηκε για τα αιτήματα της αντιπροσωπείας τα χαρακτήρισε δίκαια, επισημαίνοντας παράλληλα την ανάγκη της σύνδεσης του πρωτογενή τομέα με τον τουρισμό.