Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, στον πρώην υπουργό, Γιάννη Ραγκούση,σχετικά με επικριτικές αναφορές του για τα αιρετά στελέχη της αυτοδιοίκηση.

«Ο κ. Ραγκούσης αντί να μιλά για φαύλους και ‘μαυρογυαλούρους’ αιρετούς της αυτοδιοίκησης, καλό θα ήταν να κάνει την αυτοκριτική του» , αναφέρει σε ανακοίνωσή του και τον καλεί «να απολογηθεί καταρχήν για το ρόλο και τις ευθύνες του στην κατάρρευση της χώρας, γιατί φαίνεται ότι ξεχνά πως υπήρξε κορυφαίο πολιτικό στέλεχος σε ένα φαύλο και κομματοκρατούμενο πολιτικό σύστημα, που στήριζε όλα τα προηγούμενα χρόνια την ύπαρξη του στον εξωτερικό δανεισμό της χώρας και τις πελατειακές σχέσεις».

Επίσης «να ζητήσει συγγνώμη από τους πολίτες, γιατί συμμετείχε σε μια κυβέρνηση που παρέδωσε τη χώρα στα μνημόνια» αλλά και « από τους αιρετούς της αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού γιατί νομοθέτησε με πρόχειρο, αποσπασματικό και βιαστικό τρόπο ένα νέο μοντέλο οργάνωσης της αυτοδιοίκησης, τον Καλλικράτη, χωρίς να έχει εξασφαλίσει εκ των προτέρων τους πόρους για να στηριχθούν οι Δήμοι σε αυτό το νέο ξεκίνημα».

Η ανακοίνωση καταλήγει αναφέροντας, «η αυτοδιοίκηση δεν χρειάζεται άλλους Ραγκούσηδες, γιατί τους πληρώσαμε και τους πληρώνουμε ακόμη πολύ ακριβά».