Συνάντηση με τον εκπρόσωπο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ στη χώρα μας, Philippe Leclerc, είχε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, με θέμα το προσφυγικό.

Στη συνάντηση που έγινε στα γραφεία της Ύπατης Αρμοστείας, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, περιέγραψε τη σημαντική και ουσιαστική συμβολή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη διαχείριση των προσφυγικών ροών, αλλά και στην ενσωμάτωση των προσφύγων στον κοινωνικό ιστό. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση τόνισε, έδωσε με επιτυχία τις εξετάσεις για ανθρωπιστική προσέγγιση στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης.

Ο κ. Πατούλης ζήτησε να υπάρξει ένα πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Ύπατης Αρμοστείας, προκειμένου να διευθετηθούν μία σειρά από ζητήματα που θα διευκολύνουν το έργο των Δήμων στην αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος.

Στο πλαίσιο αυτό, να υποστηριχθεί το αίτημα για απευθείας απόδοση στους Δήμους των σχετικών ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων, οι Δήμοι να έχουν την αποκλειστική διαχείριση των κτιρίων που είναι στην κυριότητά τους και διατίθενται για τη στέγαση των προσφύγων κ. α.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΚΕΔΕ, ο κ. Leclerc συμφώνησε για την ανάγκη ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ της Αυτοδιοίκησης και της Ύπατης Αρμοστείας.