Σε πλήρη χαρτογράφηση των δαπανών των νοσοκομείων, τα οποία υπάγονται στις αρμοδιότητες της 3ης και 4ης ΥΠΕ, από το 2010 και μετά θα προχωρήσει το Σώμα Επιθεωρητών Υγείας-Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ) και θα παρέμβει ελεγκτικά όπου διαπιστωθεί οικονομική υπέρβαση.

Ο γενικός επιθεωρητής της ΣΕΥΥΠ, Σταύρος Ευαγγελάτος, κατά τη διάρκεια του προηγούμενο τριημέρου, επισκέφτηκε τη Θεσσαλονίκη, με αφορμή καταγγελίες σχετικά με δωρεές υλικών στο ΑΧΕΠΑ, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν άμεσα σε επεμβάσεις που θα έκαναν οι ίδιοι οι δωρητές, καθώς και για υπεξαίρεση φαρμάκων στο Θεαγένειο, και κάλεσε σε σύσκεψη όλους τους διοικητές των νοσοκομείων της 3ης και 4ης ΥΠΕ. Υπενθυμίζεται, ότι έχει, ήδη, παρέμβη εισαγγελέας μετά από αυτές τις καταγγελίες.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ, Στρατής Πλωμαρίτης, ο κ. Ευαγγελάτος ζήτησε τα στοιχεία που αφορούν όλες τις ετήσιες δαπάνες των νοσοκομείων, σχετικά με συμβάσεις παροχής υπηρεσιών σίτισης, καθαριότητας, φύλαξης, νομικές υπηρεσίες, με τις προμήθειες υλικών, φαρμάκων, ραδιοφαρμάκων, αντιδραστηρίων, φίλτρων τεχνητού νεφρού και υλικών χειρουργείου καθώς και δαπάνες λειτουργίας και μισθοδοσίας των απογευματινών ιατρείων, από το 2010 και μετά.

Σημειώνεται, ότι με έγγραφο του Γενικού Επιθεωρητή του ΣΕΥΥΠ ζητούνται οι όποιες αποφάσεις των ΔΣ όλων των νοσοκομείων αρμοδιότητας 3ης και 4ης ΥΠΕ, που σχετίζονται με δωρεές υλικών χειρουργείου από ιδιώτες την τελευταία τριετία.