Αλλαγή σκυτάλης στην ηγεσία του Αρείου Πάγου. Η Ξένη Δημητρίου, ως σήμερα αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου θα διαδεχθεί στη θέση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου την Ευτέρπη Κουτζαμάνη η οποία αποχωρεί μετά από ευδόκιμη υπηρεσία σαράντα ετών.

Η κα Δημητρίου είναι έμπειρη εισαγγελική λειτουργός η οποία έχει χειριστεί εκατοντάδες σημαντικές υποθέσεις με πιο πρόσφατη αυτή του πρώην υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου καθώς ήταν η εισαγγελέας στο Ειδικό Δικαστήριο.

Η νέα εισαγγελέας του Αρείου Πάγου θα αναλάβει τα καθήκοντά της στο τέλος του μήνα οπότε και αποχωρεί λόγω συμπλήρωσης του ορίου ηλικίας από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου η Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

Η νέα εισαγγελεας , πάντως, φέρεται αποφασισμένη να εργαστεί σκληρά για τη βελτίωση των συνθηκών απονομής της δικαιοσύνης και την τόνωση της εμπιστοσύνης των πολιτών προς τη δικαστική λειτουργία.

Η επιλογή της έγινε από το υπουργικό συμβούλιο διά περιφοράς μεταξύ των μελών του κάτι που προβλέπεται αλλά δεν συνηθίζεται.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κα Δημητρίου αναλαμβάνει τα καθήκοντα της σε μια περίοδο που η δικαιοσύνη αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα τα οποία εμποδίζουν την γρήγορη εκκαθάριση χιλιάδων υποθέσεων, ενώ υποθέσεις για καταχρήσεις σε βάρος του δημοσίου αλλά και οικονομικά σκάνδαλα βρίσκονται σε εξέλιξη.