Καθοδόν προς την Αθήνα βρίσκονται φορείς της Αρκαδίας αλλά και ολόκληρης της περιφέρειας Πελοποννήσου, προκειμένου συναντηθούν νωρίς το μεσημέρι με τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Βίτσα, για το θέμα της εγκατάστασης των προσφύγων στη βιομηχανική περιοχή Τρίπολης.

Συγκεκριμένα, έρχονται στην Αθήνα ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, συνοδευόμενος, από τον αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Βαγγέλη Γιαννακούρα, την αντιπεριφερειάρχη Επικοινωνίας και Υποδομών Ντίνα Νικολάκου, εκπροσώπους του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Βιομηχανικής Περιοχής Τρίπολης και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Επί της ουσίας όλοι οι φορείς δεν δέχονται να εγκατασταθούν πρόσφυγες στη ΒΙΠΕ Τρίπολης, ούτε να έρθει τόσος μεγάλος αριθμός (1.700) ατόμων στην περιοχή.

Η αντιπεριφερειάρχης Επικοινωνίας και Υποδομών Ντίνα Νικολάκου, μιλώντας το πρωί σήμερα στο δημοτικό ραδιόφωνο Τρίπολης, χαρακτήρισε «πολιτικό καλαμπούρι» τα όσα αναφέρει η ανακοίνωση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας, Γιώργου Παπαηλιού, ότι η διερεύνηση και εξεύρεση χώρων φιλοξενίας προσφύγων ανήκει στην ευθύνη της αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού.

Επίσης, η αντιπεριφερειάρχης τόνισε πως «δεν θα δημιουργήσουμε καταυλισμό στην Αρκαδία» και ότι, κατά τη συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό, θα του καταστήσουν σαφές πως δεν θα δεχτούν τίποτα περισσότερο από αυτά που συμφώνησαν μαζί του την Μεγάλη Τετάρτη στην Τρίπολη.

Εν τω μεταξύ στις 4.00 μετά το μεσημέρι θα συνεδριάσει εκτάκτως το δημοτικό συμβούλιο Τρίπολης στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου, για το ζήτημα της εγκατάστασης προσφύγων στην ΒΙΠΕ της πόλης κι έχουν προσκληθεί και φορείς του νομού να συμμετάσχουν.

Κικίλιας: Μία ακόμη απόδειξη της ανικανότητάς τους

Στο μεταξύ, ο συντονιστής Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας, αναφερόμενος στην εγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών στη Βιομηχανική Περιοχή Τρίπολης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζει να διαχειρίζεται το προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα χωρίς κανένα απολύτως σχέδιο, δημιουργώντας ολοένα και περισσότερα προβλήματα.

Η εγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών στη Βιομηχανική Περιοχή Τρίπολης, χωρίς καμία πρότερη συνεννόηση με τις τοπικές αρχές, αποτελεί μία ακόμη απόδειξη της ανικανότητάς τους.

Επιλέγουν να μετατρέψουν έναν χώρο ανάπτυξης και επιχειρηματικής πρωτοβουλίας σε Ηotspot αδιαφορώντας πλήρως για την υποβάθμισή του.

Η ΒΙ.ΠΕ. Τρίπολης δεν διαθέτει τις απαραίτητες υποδομές για να προσφέρει αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης και τα ‘’σπασμένα’’ θα κληθεί να πληρώσει για ακόμη μια φορά η τοπική κοινωνία.

Ο κ. Τσίπρας και οι Υπουργοί του οφείλουν πλέον να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να πάψουν να ζημιώνουν τη χώρα και τους Έλληνες πολίτες με τις καταστροφικές επιλογές τους».