Τατούλης: Εξαίρεση των αγροτών της Αρκαδίας από επιστροφή αποζημιώσεων του 2008

Συνάντηση με εκπροσώπους των αγροτών είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου


ΕΛΛΑΔΑ
11:40
08/04/2016
Τατούλης: Εξαίρεση των αγροτών της Αρκαδίας από επιστροφή αποζημιώσεων του 2008
2
loading

Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και ο ΕΛΓΑ, θα πρέπει να εξαιρέσουν τους αγρότες της Αρκαδίας από την υποχρέωση επιστροφής αποζημιώσεων που νομίμως έλαβαν, μέσα από την απόλυτη τήρηση της νόμιμης διαδικασίας για τις καταστροφές που υπέστησαν το 2008, δήλωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, κατά τη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των αγροτών της Αρκαδίας και τόνισε ότι «δεν θα επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση να πληρώσουν οι αγρότες το "λάθος" της τότε κυβέρνησης και τις παραλείψεις του ΕΛΓΑ».

Ο Πέτρος Τατούλης επεσήμανε ότι «η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα στηρίξει πολιτικά και νομικά τους αγρότες της Περιφέρειάς μας, που καλούνται να επιστρέψουν τις επιδοτήσεις που νομίμως έλαβαν μετά τις βεβαιωμένες καταστροφές που υπέστησαν» και πρόσθεσε ότι «με την απόφαση επιστροφής των αποζημιώσεων πλήττεται ο πρωτογενής τομέας της Πελοποννήσου, ο σημαντικότερος πυλώνας της περιφερειακής μας οικονομίας».

Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη είναι σωστή, αλλά δεν αφορά σε καμία περίπτωση τους αγρότες, «αφορά τη λάθος απόφαση του τότε υπουργού, η οποία είχε στόχο την πολιτική και κομματική εκμετάλλευση του προβλήματος. Μόνο εγώ αντέδρασα τότε, συγκρουόμενος με τον πολιτικό φορέα που συμμετείχα τότε χωρίς να υπολογίσω το προσωπικό κόστος και γι' αυτό και δεν το ψήφισα».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Θωμάς Τ.

    Απαράδεκτο να ζητείται η εξαίρεση μόνο των αγροτών της Αρκαδίας, εκτός κι αν εννοεί ο κ. Περιφερειάρχης ότι τον ενδιαφέρει μόνο η ψηφοθηρία της περιοχής του κι όχι η αντιμετώπιση ενός προβλήματος. Βασικά όμως δεν καταλαβαίνω γιατί η επιστροφή των ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ επιδοτήσεων θα πλήξει τον πρωτογενή τομέα. Πρόκειται για λεφτά που (όπως κρίθηκε από δικαστήριο) κακώς δόθηκαν κι άρα πρέπει να επιστραφούν. Τι θέλετε κ. Τατούλη; να τα πληρώσει ο υπόλοιπος λαός από τη φορολογία του; Αυτό είναι πιο δίκαιο; Γιατί η επιστροφή των χρημάτων είναι δεδομένη.

    1. avatar Γ Κανουπάκης

      Δυστυχώς τέτοιοι [...] είναι η εναλλακτική λύση στον Τσίπρα. Μπρός γκρεμός και πίσω ρέμα …

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει