Το κυνήγι των οφειλετών του δημοσίου καλά κρατεί αλλά κάποιες φορές… βγάζει μάτι. Ο λόγος για έναν κάτοικο Κομοτηνής που έφυγε από τη ζωή και μετά από εφτά χρόνια ο δήμος Κομοτηνής του απευθύνει επιστολή για «χρέη» που θα ήταν καλό να τα συζητήσει με την αρμόδια υπηρεσία ώστε αυτά να τακτοποιηθούν, σύμφωνα με το «xronos.gr».

Ο δήμαρχος θα κληθεί να ζητήσει συγνώμη από τους κληρονόμους του ανθρώπου που του βρήκαν λογιστική διαφορά 25 λεπτών και με τους τόκους έφτασε στο τρομακτικό ποσό των 1,16 ευρώ!

Προφανώς πρόκειται για μια τυποποιημένη επιστολή που στέλνεται σε όλους τους οφειλέτες του Δήμου αλλά τα ερωτήματα που ανακύπτουν είναι πολλά. Δεν βλέπει κανένας αρμόδιος τελικά τα ποσά που διεκδικεί ο δήμος κι αν οι φερόμενοι ως οφειλέτες είναι εν ζωή, κάτι πολύ βασικό.

Αν γινόταν αυτός ο υποτυπώδης έλεγχος και με την μηχανοργάνωση είναι σχετικά εύκολο χρέη του ενός και δύο ευρώ δεν θα έπρεπε να απασχολούν καμιά υπηρεσία ούτε να στέλνεται η συγκεκριμένη που αναστατώνει τους ανθρώπους του θανόντος Θεόφιλου Γιαννακίδη που με έκπληξη βλέπουν ότι ο εδώ και 7 χρόνια ο άνθρωπός τους που δεν είναι πια μαζί τους χρωστά το εξωφρενικό ποσό… των 1,16 ευρώ!

Η κόρη του «οφειλέτη» μας, που προσκόμισε και το σχετικό έγγραφο, έκανε λόγο για παραλογισμό αφού καλείται ο άνθρωπος, που δεν είναι στην ζωή να φροντίσει για την εξόφληση ή την ρύθμιση των χρεών, ή με ταυτοπρόσωπη παρουσία στο ταμείο ή με ταχυδρομική επιταγή…

Ο παππούς που είχε γεννηθεί στην Συλλήβρια της Ανατολικής Θράκης έφυγε σε ηλικία 94 ετών και ήταν προσβολή στη μνήμη του να του στέλνουν «οφειλές» τέτοιων ποσών που είναι περίεργο πως βγήκαν κι απασχόλησαν ένα ολόκληρο μηχανογραφικό σύστημα και μια υπηρεσία του Δήμου Κομοτηνής.