Στο σύμφωνο συμβίωσης επανέρχεται ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος, μέσω του προσωπικού του ιστολογίου, παρουσιάζοντας και προσυπογράφοντας το κείμενο του Ιωάννη Αναγνωστόπουλου από το περιοδικό «Φωτεινή Γραμμή», αφιερωμένο στο καυτό θέμα της ομοφυλοφιλίας, όπως γράφει ο Μητροπολίτης.

Μεταξύ άλλων, στο κείμενό του, ο κ. Αναγνωστόπουλος χαρακτηρίζει το σύμφωνο συμβίωσης «σατανικό», συγχαίροντας ταυτόχρονα τον Μητροπολίτη κ. Αμβρόσιο γιατί, όπως αναφέρει, πάρα πολλές φορές με θάρρος παρρησίας, ομολογεί συχνά τον λόγο της αληθείας.

Όπως τονίζει, «όλα τα ανθρωπάκια της 4ης εξουσίας, ενορχηστρωμένα πολύ συχνά εξυβρίζουν αναίσχυντα τον εργάτη του Ευαγγελίου με λασπολογίες και ανυπόστατες ύβρεις».

«Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης αγωνίζεται να θεμελιώσει τους αγνούς λόγους, που υπέβαλλαν στην αρχιερατική του συνείδηση, να υψώσει στεντόρεια την φωνή και να βροντοφωνήσει σαν ένας άλλος Ιωάννης Βαπτιστής ή Ιερός Χρυσόστομος: “ουκ εξεστί σοι λατρεύειν, πιστεύειν, αγωνίζεσθαι, νομοθετείν και επιβάλλειν αντιχριστιανικώς, απανθρώπως και φασιστικώς νόμους”»…