«Το φορολογικό των αγροτών είναι ένας ψηφισμένος νόμος. Ακούω συναδέλφους βουλευτές από την αντιπολίτευση, από την προηγούμενη κυβέρνηση να λένε δεν ψηφίζουμε το φορολογικό των αγροτών. Ποιο φορολογικό, αυτό που ψηφίσατε;» δήλωσε στο Πρακτορείο fm ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάρκος Μπόλαρης.

«Οι περισσότεροι δεν ξέρουν ότι είναι ένας νόμος, που έχει ψηφιστεί το 2012» είπε ο κ. Μπόλαρης.

Επισήμανε δε ότι «οι αγρότες ξέρουν πάρα πολύ καλά ότι η προσπάθεια, την οποία κάνουμε, είναι αυτό που θα εφαρμοστεί να είναι δίκαιο, να μην βγάζει ανθρώπους από την παραγωγή, διότι ένα άδικο νομοσχέδιο, ενώ η χώρα έχει ανάγκη από παραγωγή και από αύξηση της παραγωγής και από αύξηση της ποιότητας και των εξαγωγών στην παραγωγή, κινδυνεύει να βγάλει ανθρώπους από την παραγωγή».

Ο αν. υπουργός διευκρίνισε ότι δίκαιη φορολόγηση σημαίνει ότι «δεν μπορεί να πληρώνει φόρο ο περιπτεράς στο χωριό και να μην πληρώνει δίπλα, ο γείτονάς του, ο οποίος καλλιεργεί 1.500 στρέμματα, ούτε γίνεται να λέμε ότι αυτός, που πληρώνει 1.500 στρέμματα θα πληρώσει ίσα και όμοια με κάποιον που έχει 30 στρέμματα και ίσα που τα βγάζει πέρα και παλεύει, για να σταθεί και να ταΐσει τα παιδιά του».

Σε ό,τι αφορά την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, ο κ. Μπόλαρης είπε ότι «έπρεπε να κουβεντιάζουμε το να μην υπάρξουν αδικίες, οι οποίες θα δημιουργήσουν κοινωνικά ζητήματα».

«Όταν αυτός ο τόπος έχει 1,5 εκατ. άνεργους, που σημαίνει ότι έχουμε 1,5 εκατ. εκτός παραγωγικής διαδικασίας και έχουμε κάποια εκατομμύρια – πόσα είναι, τρία;- που είναι συνταξιούχοι, άρα έχουμε σχεδόν 5 εκατ. ανθρώπους, που είναι άνεργοι και συνταξιούχοι, πόσοι μένουν, για να δουλέψουν; Πώς αυτοί που πρέπει να δουλέψουν θα πρέπει να εξασφαλίζουν τη δική τους σύνταξη και τη σύνταξη αυτών που είναι ήδη εκτός διαδικασίας;», διερωτήθηκε, υπογραμμίζοντας ότι «ότι ο ελληνικός λαός, η κυβέρνηση, όσοι είναι στα πολιτικά πράγματα, είμαστε υποχρεωμένοι να τα δούμε κατάματα και να τα παλέψουμε κατάματα».