«Ευελπιστούμε ότι με την αλλαγή θα υπάρξουν καλύτερες υπηρεσίες στο αεροδρόμιο της Μυκόνου», δήλωσε ο δήμαρχος του νησιού Κωνσταντίνος Κουκάς, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM», αναφορικά με την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης της εκμετάλλευσης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας στην κοινοπραξία Fraport-Slentel, ανάμεσα στα οποία είναι και το αεροδρόμιο της Μυκόνου.

Ο κ. Κουκάς εξέφρασε την άποψη ότι «η διαχείριση του κράτους απέτυχε» και διευκρίνισε ότι καλύτερες υπηρεσίες σημαίνει ότι «θα είναι καθαρό, θα υπάρχει χαρτί υγείας και ο αεροδιάδρομος δεν θα έχει ξαφνικές ζημιές, όπως πέρυσι το καλοκαίρι».

Παράλληλα εξέφρασε την ελπίδα ότι ο νέος φορέας θα κάνει καλύτερο marketing του αεροδρομίου και θα επιλυθούν ζητήματα, όπως η προσθήκη φωτισμού, που θα καταστήσει το αεροδρόμιο προσβάσιμο όλο το 24ωρο, ώστε να μπορούν να αυξηθούν οι πτήσεις.

«To αεροδρόμιο της Μυκόνου είναι κομβικό και πολύ κρίσιμο για την προαγωγή του ελληνικού τουρισμού, γιατί αποτελεί τη βιτρίνα, αλλά εδώ και χρόνια δεν έχει γίνει καμία συντήρηση, με αποτέλεσμα να μη μπορούμε να παράσχουμε στους επισκέπτες το υψηλό επίπεδο των υπηρεσιών που προσδοκούν», είπε ο κ. Κουκάς, προσθέτοντας ότι το σύνολο των υπηρεσιών του νησιού αντιμετωπίζει ζητήματα υποστελέχωσης.