Ενάμιση τόνο τυροκομικών προϊόντων αφαίρεσαν άγνωστοι από τη μονάδα παραγωγής του Γαλακτοκομικού Συνεταιρισμού Ανωγείων χθες τα ξημερώματα.

Η παραβίαση της εισόδου έγινε αντιληπτή χθες το πρωί από υπάλληλο του συνεταιρισμού και αμέσως ειδοποιήθηκε η αστυνομία. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ανωγείων Μανόλη Καλλέργη, που μίλησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, «πρόκειται για ζημιά άνω των 15.000 ευρώ ενώ τα προϊόντα αφορούσαν σε γραβιέρες της Ένωσης Περάματος και δοχεία με φέτες των Ανωγείων… Ο συναγερμός για άγνωστο λόγο δεν χτύπησε, ενώ επί της ουσίας είναι άγνωστο το πότε ακριβώς οι ληστές επιχείρησαν».

Σήμερα, κλιμάκιο της Ασφάλειας πραγματοποίησε αυτοψία στον χώρο, ενώ ήδη έχουν δοθεί καταθέσεις από τον δήμαρχο και εργαζόμενους. Για πρώτη φορά έγινε τέτοια κλοπή, όπως δήλωσε ο δήμαρχος, στον συνεταιρισμό, ο οποίος εδώ και χρόνια ενισχύει τους κτηνοτρόφους οι οποίοι από κοινού στηρίζουν τη συγκεκριμένη συνεταιριστική προσπάθεια.

Αυτή την ώρα συνεχίζεται η έρευνα για τυχόν απώλειες σε μηχανικό εξοπλισμό ή άλλα είδη του εργαστηρίου παραγωγής, δεδομένου ότι οι δράστες είχαν όλο τον χρόνο να λειτουργήσουν όπως ήθελαν, δεδομένου ότι το κτίριο βρίσκεται εκτός του χωριού.

Τόσο από την πλευρά του δήμου όσο όμως και από τη διοίκηση του συνεταιρισμού, ζητήθηκε εκ νέου να αυξηθούν οι περιπολίες της αστυνομίας στην ευρύτερη περιοχή, με στόχο την αποφυγή παρόμοιων περιστατικών ή ζημιών στις εγκαταστάσεις.

Το κόστος της ζημιάς θα επιβαρύνει αποκλειστικά την Ένωση και τον Συνεταιρισμό και οι κτηνοτρόφοι δε θα υποστούν κάποια οικονομική ζημιά.