Η Hyundai στηρίζοντας τις πρωτοβουλίες κοινωνικής ευθύνης για την ενίσχυση νέων επιχειρηματιών και σε συνεργασία με την JA-YE Europe (Junior Achievement -Young Entrepreneurs Europe) προσφέρει μέσω του προγράμματος «Brilliant Young Entrepreneurs» έπαθλο 15.000 ευρώ στη νικήτρια ομάδα του Φοιτητικού Διαγωνισμού Ψηφιακής Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας, «Ennovation 2015». Ο διαγωνισμός «Ennovation» (www.ennovation.eu) είναι διεθνής διαγωνισμός ψηφιακής καινοτομίας και νέας επιχειρηματικότητας. Διοργανώνεται στην Ελλάδα για όγδοη χρονιά από γνωστά ΑΕΙ όπως : το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Πανεπιστήμιο Πειραιώς και ένα δίκτυο 16 συνολικά Πανεπιστημίων από όλη την Ελλάδα. Στόχος του διαγωνισμού είναι να αναδειχθεί η νεανική καινοτομία στην ψηφιακή επιχειρηματικότητα και να προωθηθούν νέες επιχειρηματικές ιδέες με βάση :

  • Την καινοτομία και τις νέες τεχονολογίες
  • Την εξωστρέφεια
  • Την Ελληνική προστιθέμενη αξία
  • Την ανταγωνιστικότητα στις διεθνείς αγορές
  • Την βιώσιμη ανάπτυξη

Οι συμμετέχοντες υποστηρίζονται μέσω των υπηρεσιών του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Επιχειρείν (ELTRUN) και του Athens Center for Entrepreneurship and Innovation (ACEin) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (www.acein.aueb.gr) το οποίο προωθεί την καινοτόμο επιχειρηματικότητα. Για την απονομή των βραβείων το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών διοργανώνει μια μεγάλη εκδήλωση την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015, στις εγκαταστάσεις του στην οδό Κεφαλληνίας 46 (2ος όροφος) στην Αθήνα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης:

– Θα γίνει βράβευση των νικητών του φοιτητικού διαγωνισμού Ennovation 2015 (www.ennovation.eu). Θα δοθούν συνολικά χρηματικά βραβεία σε 7 από τις 20 ομάδες που προκρίθηκαν στον τελικό του διαγωνισμού και άλλες παροχές. – Θα  παρουσιαστεί η δράση του Κέντρου ACE in και αντίστοιχες δράσεις που διεξάγονται στο πλαίσιο του Δήμου Αθηναίων καθώς και νέες πρωτοβουλίες (π.χ. πέρα από τον διαγωνισμό www.ennovation.eu, το ευρωπαϊκό πρόγραμμα www.euxcel.eu, το πρόγραμμα www.idea.aueb.gr για όσους δεν έχουν δική τους ιδέα κλπ.) – Θα υπάρχει panel με startup που έχουν λάβει χρηματοδότηση (π.χ. Intale, e-Satisfaction, SourceLairIncelligent, Clio-Muse) και θα μιλήσουν για τις δικές τους εμπειρίες. – Θα διεξαχθεί έκθεση όπου θα προβάλλονται οι ομάδες που φιλοξενούνται στο ACEin και αυτές που πέρασαν στον τελικό του διαγωνισμού Ennovation. Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης.