Το παραλιακό σπίτι με τις πικροδάφνες του αείμνηστου συγγραφέα Ανδρέα Καρκαβίτσα στην παραλία των Λεχαινών ισοπεδώθηκε πριν από δύο ημέρες, από τους ανθρώπους του Συλλόγου Οικιστών (αυθαιρέτων), καθώς όπως υποστηρίζουν επρόκειτο για «ένα ερείπιο-εστία μόλυνσης για την περιοχή τους».

Η ενέργεια έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στην τοπική κοινωνία. «Άραγε από πού αντλεί αυτή την εξουσία ο Σύλλογος Οικιστών; Ποιος νόμος του δίνει το δικαίωμα να κατεδαφίζει κτίσματα σε δημόσια παραλιακή έκταση, τα εκατοντάδες κτίσματα της οποίας έχουν από το 1997 χαρακτηρισθεί αυθαίρετα και παράνομα; Εδώ ας απαντήσουν οι αρμόδιες διοικητικές και δικαστικές αρχές», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους τοπικοί σύλλογοι.

Νίπτει τας χείρας του ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών στον δήμο Ανδραβίδας- Κυλλήνης, Χρήστος Παλαιολόγος, ο οποίος εθεάθη να μαζεύει τα μπάζα από την παραλία, αμέσως μετά το γκρέμισμα του σπιτιού: «ο δήμος δεν εμπλέκεται στην κατεδάφιση του σπιτιού, ενώ η παρουσία μου στον καθαρισμό της παραλίας ήταν ιδιωτική» δήλωσε.

Η Ευγενία Αδαμοπούλου απόγονος και κληρονόμος της οικογένειας Καρκαβίτσα, μίλησε με πικρία και αγανάκτηση για όσα συνέβησαν και είπε ότι θα καταφύγει στη δικαιοσύνη.

Όπως η ίδια, όταν το 2001 έγινε μια προσπάθεια από το κράτος να κατεδαφιστούν τα αυθαίρετα της παραλίας, το σπίτι του Ανδρέα Καρκαβίτσα, χρησιμοποιήθηκε ως όπλο, από όσους είχαν αυθαιρετήσει στον αιγιαλό, για να χαρακτηριστεί οικισμός.