Ο καλοντυμένος… λογιστής που εξαπατά ηλικιωμένους

Διαβάστε τι έγινε πριν λίγες μέρες στη Δάφνη


ΕΛΛΑΔΑ
13:54
25/10/2015
Ο καλοντυμένος... λογιστής που εξαπατά ηλικιωμένους
2
loading

Τα κόλπα που χρησιμοποιούν επιτήδειοι για να αποσπούν χρήματα από ηλικιωμένους αποκαλύπτει καταγγελία αναγνώστη στο newsbeast.gr.

Στην καταγγελία που έκανε ο Τ.Β. αναφέρει πώς ένας καλοντυμένος «λογιστής» πλησίασε τους ηλικιωμένους γονείς του με στόχο να τους αποσπάσει χρηματικό ποσό.

Διαβάστε το κείμενο - καταγγελία του Τ.Β.:

«Θα ήθελα να αναφέρω ένα περιστατικό που έγινε χθες το πρωί κοντά στο σπίτι μου. Έχει να κάνει με τους γονείς μου ηλικιωμένοι άνθρωποι και οι δύο (78-70 ετών), που μένουν μόνιμα επαρχία,  αλλά,  εδώ και 3 ημέρες βρίσκονται στην Αθήνα, για ένα θέμα υγείας.

Συγκεκριμένα, χθες το πρωί ήταν η πρώτη φορά που βγήκαν από το σπίτι εδώ στην  Αθήνα, για να πάνε λίγο στην λαϊκή της γειτονιάς. Γυρνώντας από την λαϊκή στις 10:30 το πρωί (στην περιοχή της Δάφνης), λίγο πριν φτάσουν στην είσοδο της πολυκατοικίας, εμφανίστηκε ένα γκρι αυτοκίνητο με έναν νεαρό άντρα, καλοντυμένο και με πρόσχημα ότι ήταν ο λογιστής μου, αναφέροντας το Όνομά μου και κάνοντας πως μιλάει στο τηλέφωνο μαζί μου (για να γίνει πιο πιστευτός), είπε στους γονείς μου  να του δώσουν 600 ευρώ, γιατί δήθεν του τα χρωστούσα εγώ.

Μάλιστα πρότεινε  στην μητέρα μου, αν θέλει να μπει  μέσα στο αυτοκίνητο του, να την πάει στο σπίτι να πάρει τα λεφτά, χωρίς φυσικά να δεχτεί.  Αυτό που μου κάνει βεβαία εντύπωση  μεγάλη, είναι, πως εκτός από το όνομα το δικό μου, ήξερε και τα ονόματα των γονέων μου, παρ όλο που οι γονείς μου είχαν μόλις 3 ημέρες στην Αθήνα και δεν είχαν βγει άλλη φορά από  το σπίτι, ούτε είχαν μιλήσει ποτέ με κανέναν άνθρωπο.

Οι γονείς μου φυσικά δεν τον πιστέψανε, κατάλαβαν ότι προσπαθούσε να τους εξαπατήσει  και δεν δώσανε χρήματα. Μόλις του ζήτησε η μητέρα μου το τηλέφωνό του για να μιλήσει μαζί μου, αυτός ανέπτυξε ταχύτητα και έφυγε.

Γνωρίζοντας ότι υπάρχουν  πολλές παρόμοιες σπείρες, Θα ήθελα να επισημάνω στους ηλικιωμένους ανθρώπους να προσέχουν πάρα πολύ και να μην εμπιστεύονται κανέναν απολύτως».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
 1. avatar foten

  Πεύκη πριν κάνα χρόνο.
  Κάνοντας το κολπάκι ότι μιλάει στον υιό της (με το όνομά του)και λέγοντας ότι είναι καθηγητής του εγγονού, ζήτησε 500 ευρώ που δεν είχε η γιαγιά.
  Την πήγε τότε στην τράπεζα και τα έβγαλε.
  Τρέμω να φανταστώ τι θα γινότανε αν τον έπαιρνε χαμπάρι μέσα στο αμάξι.

 2. avatar A€

  Προσοχή!!! Παρόμοιο περιστατικό έγινε στο ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ πάλι με ηλικιωμένους κ μαλλον με τον ίδιο ύποπτο κ όμως την ίδια τακτική.τους απέσπασε 1500 ευρώ περίπου ,ήξερε τα ονόματα τους τα πήρε κ εξαφανίστηκε....αλλα θα πω κ το εξής ρητό που λεει ο λαός μας
  Ανεμομαζεματα....διαβολοσκορπισματα......πανω απο όλους μας υπάρχουν οι πνευματικοί νόμοι!!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει