Πρόσθεσε το Newsbeast στις προτεινόμενες πηγές σου στη Google

Εκτεταμένα προβλήματα σε πολλές περιοχές του δήμου δυτικής Αχαΐας έχει προκαλέσει το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει την περιοχή, από νωρίς σήμερα το πρωί.

«Ο δήμος μας βρίσκεται ουσιαστικά σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω των ζημιών που έχουν προκαλέσει οι καταιγίδες», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Δυτικής Αχαϊας, Χρήστος Νικολάου. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα περισσότερα προβλήματα καταγράφονται στις περιοχές Σαγέικα, Λιμνοχώρι, Καλαμάκι και Λακκόπετρα, λόγω των πλημμυρών από την υπερχείλιση χειμάρρων, αλλά δεν έχουν κινδυνεύσει ανθρώπινες ζωές. Επίσης, ο κ. Νικολάου τόνισε ότι έχουν προκληθεί μεγάλες καταστροφές και στις αγροτικής καλλιέργειες.

Εν τω μεταξύ, συνεργεία του δήμου αλλά και ιδιώτες με μηχανήματα προσπαθούν να αποκαταστήσουν τα προβλήματα που έχουν προκληθεί και όταν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν θα ξεκινήσει η καταγραφή των ζημιών.