Με ενημερωτικό υλικό στα χέρια τους, άνδρες και γυναίκες της δημοτικής αστυνομίας, ενημερώνουν τις τελευταίες ημέρες τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Αθήνας για την επίσημη επαναδραστηριοποίηση της υπηρεσίας, στις 26 Οκτωβρίου.

Από την περασμένη εβδομάδα και μέχρι τις 26 του μηνός, οι δημοτικοί αστυνομικοί δεν μοιράζουν κλήσεις αλλά ενημερώνουν μέσω ενός εντύπου, ζητώντας τη συνεργασία των πολιτών για να αποκτήσει η Αθήνα ένα πιο ανθρώπινο, λειτουργικό και φιλικό πρόσωπο.

Στο ενημερωτικό έργο των δημοτικών αστυνομικών συμβάλλει και ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας και Βιώσιμης Κινητικότητας Αντώνης Καφετζόπουλος. «Η δημοτική αστυνομία έχει βγει ξανά στους δρόμους, έχει συγκροτηθεί. Είναι περιορισμένη η δύναμή της σε σχέση με αυτό που ξέραμε παλιά, το οποίο είναι αρνητικό. Έχει και ένα καλό βέβαια γιατί είμαστε πιο λίγοι και γνωριζόμαστε πια όλοι με τα ονόματά μας. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα αρχίσουμε να κόβουμε κεφάλια, αντιθέτως αυτή τη βδομάδα μόνο μοιράζουμε ενημερωτικό υλικό, προειδοποιώντας τον κόσμο ότι θα ξαναρχίσουν οι έλεγχοι

Σε μια πόλη σαν την Αθήνα, με 300 αστυνομικούς πρέπει να βάλεις προτεραιότητες. Η προτεραιότητα είναι ο δημόσιος χώρος, δηλαδή πεζόδρομοι, πεζοδρόμια, παρκαρισμένα παράνομα αυτοκίνητα, τραπεζοκαθίσματα ή άλλες εμπορικές χρήσεις του δρόμου, οι οποίες γίνονται καταχρηστικά… Η δημοτική αστυνομία έχει αρμοδιότητες όπως πάντα… την ηχορύπανση, την καθαριότητα, αλλά η μεγάλη προτεραιότητα είναι ο δημόσιος χώρος», ανέφερε σε δηλώσεις του σήμερα ο κ. Καφετζόπουλος.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο στο newsbeast.gr…

dhmotikastynom2

dhmotikastynom3

dhmotikastynom4

dhmotikastynom5

dhmotikastynom1

dhmotikastynom6

dhmotikastynom7

dhmotikastynom8

dhmotikastynom9

dhmotikastynom10

Βίντεο-Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος