Στον ελεύθερο χώρο του λιμανιού της Κέρκυρας, απέναντι από το λιμεναρχείο, προσάραξε φέτος η υπερπολυτελής θαλαμηγός «katara», του σεΐχη Χαμάντ Μπιν Καλίφα Αλ Θανί, πρώην εμίρη του Κατάρ.

Το εντυπωσιακό γιότ έχει φιλοξενηθεί πολλές φορές στις σελίδες περιοδικών παγκόσμιας κυκλοφορίας, ενώ θεωρείται από τα μεγαλύτερα στον κόσμο. Έχει μήκος 124 μέτρα και πλάτος 19 μέτρα, διαθέτει επτά καταστρώματα, δύο ελικοδρόμια, πισίνα, τζακούζι και πολλά άλλα.

Το πλήρωμα του πλοίου από νωρίς το πρωί, στην κυριολεξία, γυαλίζει το τεράστιο σκάφος που κεντρίζει τα βλέμματα όλων όσων διανύουν το λιμάνι της Κέρκυρας, ενώ το βράδυ με τη βοήθεια του φωτισμού του γίνεται μπλε. Η οικογένεια του σεΐχη Χαμάντ Μπιν Καλίφα Αλ Θανί, ο οποίος ήταν ηγέτης του Κατάρ από το 1995 έως το 2013, βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα της λίστας με τις πιο πλούσιες βασιλικές οικογένειες. Σήμερα την ηγεσία του Κατάρ την έχει ο γιος του, Ταμίμ μπιν Χαμάντ, που την ανέλαβε πριν από δύο χρόνια.

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ Κερκυραίοι, ο 63χρονος σεΐχης είναι ένας πολύ απλός άνθρωπος, κάτι που αποδεικνύεται και από το ότι πέρσι δεν ήταν λίγες οι φορές που με τη σύζυγό του έπιναν καφέ στο πολυσύχναστο κέντρο της Κέρκυρας, ενώ ο ίδιος δεχόταν να φωτογραφηθεί με όσους τουρίστες του το ζητούσαν.

Η θαλαμηγός «katara» έκανε την εμφάνιση της στην Κέρκυρα τα τελευταία εικοσιτετράωρα και σύμφωνα με όσα είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ υπάλληλος της θαλαμηγού, είναι άγνωστο πόσες μέρες θα παραμείνει στην Κέρκυρα.