Παράνομη μονάδα παρασκευής και εμφιάλωσης δυνητικά επικίνδυνων για τη δημόσια υγεία αλκοολούχων ποτών, που διακινούνταν στην εγχώρια αγορά, αποκαλύφθηκε σε αποθήκη, στη βιομηχανική περιοχή Νεοχωρούδας, έξω από τη Θεσσαλονίκη. “Πρωταγωνιστές” της υπόθεσης φέρονται τρία άτομα, ηλικίας 40, 44 και 32 ετών, τα οποία συνελήφθησαν. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, για πλαστογραφία, παρεμπόριο και παράβαση του νόμου περί Τελωνειακού Κώδικα, ενώ στην υπόθεση εμπλέκονται άλλα οκτώ άτομα.

Το εργαστήριο με τα ποτά – “μπόμπες” εντοπίστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, οι οποίοι πραγματοποίησαν έφοδο στην αποθήκη, όπου έγιναν όλες οι συλλήψεις.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι παραπάνω συλληφθέντες κατηγορούνται ότι – τουλάχιστον από τον περασμένο Μάιο – εισήγαγαν παράνομα από τη Βουλγαρία καθαρή αλκοόλη, την οποία, κατόπιν επεξεργασίας, χρησιμοποιήσουν για την παρασκευή αμφιβόλου ποιότητας ποτών και ειδικότερα βότκας. Στη συνέχεια, διοχέτευαν το εμπόρευμά τους στην αγορά, αποκομίζοντας κέρδη, ενώ, την ίδια ώρα, ζημίωναν τόσο το ελληνικό Δημόσιο, όσο και δύο εταιρίες – παραγωγής βότκας, την ετικέτα των οποίων πλαστογραφούσαν. Όπως έγινε γνωστό, η ζημιά για το Δημόσιο, από τους διαφυγόντες δασμούς, εκτιμάται ότι ξεπερνάει τις 50.000 ευρώ, ενώ τα διαφυγόντα κέρδη, για τις συγκεκριμένες εταιρίες, υπολογίζεται ότι αγγίζει τις 200.000 ευρώ.

Κατά την επιχείρηση, εντοπίστηκαν έξι πλαστικές δεξαμενές, οι οποίες στο σύνολό τους περιείχαν 1680 λίτρα, αμφιβόλου ποιότητας, αλκοολούχο υγρό. Ακόμη, κατασχέθηκαν χιλιάδες γεμάτες και κενές φιάλες βότκας, πολλές από τις οποίες έφεραν πλαστικές ετικέτες των εταιριών, κιβώτια, που περιείχαν δεκάδες χιλιάδες πώματα ασφαλείας, εξειδικευμένος εξοπλισμός, όπως αυτόματα πιστόλια θερμικής σιλικόνης, συσκευή φιλτραρίσματος, μηχάνημα εμφιάλωσης – σφράγισης φιαλών, συσκευές επικόλλησης ετικετών, ογκομετρικό κύλινδρο, αλκοολόμετρο κ.ά.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα πλημμελειοδικών.

 

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.