Κόκκινο χτυπάει η ατμοσφαιρική ρύπανση τις τελευταίες μέρες λόγω των υψηλών θερμοκρασιών.

Σήμερα και αύριο ο υδράργυρος στην Αθήνα θα κινηθεί στους 40 βαθμούς και θα επικρατήσουν δυσμενείς για την ατμοσφαιρική ρύπανση συνθήκες.

Το αρμόδιο υπουργείο Περιβάλλοντος (ΥΠΑΠΕΝ) συνιστά στους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους με Ι.Χ. και να προτιμήσουν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Αντίστοιχα, οι επαγγελματίες στον κλάδο των καυσίμων καλό είναι να αποφύγουν τη διακίνηση υγρών καυσίμων και ιδιαίτερα βενζινών, εκτός από περιπτώσεις ανεφοδιασμού λιμανιών και αεροδρομίων. Το ΥΠΑΠΕΝ προτείνει στους ιδιοκτήτες Ι.Χ. να προμηθεύονται βενζίνη μετά τη δύση του ηλίου. Τις δε μεσημβρινές και πρώτες απογευματινές ώρες προτείνεται η μη λειτουργία μονάδων και επιχειρήσεων που εκπέμπουν οργανικούς πτητικούς υδρογονάνθρακες, όπως στεγνοκαθαριστήρια, επιμεταλλωτήρια και βαφεία. Στόχος των συστάσεων είναι η αποφυγή συσσώρευσης ρύπων και η προστασία της δημόσιας υγείας.

Οι πολίτες πρέπει να αποφεύγουν την έκθεση στον ήλιο και τη βαριά σωματική εργασία. Συνιστώνται ελαφριά γεύματα, λήψη υγρών και αποφυγή αλκοόλ.

zesthathina18 zesthathina19 zesthathina20 zesthathina1 zesthathina3 zesthathina2 zesthathina4 zesthathina5 zesthathina6 zesthathina7 zesthathina8 zesthathina9 zesthathina10 zesthathina11 zesthathina12 zesthathina13 zesthathina14 zesthathina15 zesthathina16 zesthathina17

Φωτογραφίες: Γιάννης Κέμμος