Με μια εργολαβία ύψους 611 χιλιάδων ευρώ, θα αλλάξει σύντομα η όψη των δημοτικών διαμερισμάτων Αρωνίου και Κουνουπιδιανών στο Ακρωτήρι, που διοικητικά ανήκει πλέον στο δήμο Χανίων. Όπως είπε σήμερα ο αντιδήμαρχος Χανίων Μανώλης Κεμεσίδης πρόκειται για έργα ανάπλασης που θα αλλάξουν την όψη της περιοχής.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό από το Πολυτεχνείο μέχρι και τα Κουνουπιδιανά θα γίνει πλακόστρωση, θα τοποθετηθεί φωτισμός θα γίνει δενδροφύτευση και θα δημιουργηθούν εσοχές για κάδους απορριμμάτων. Το ίδιο θα γίνει και στο δρόμο του Αρωνίου.

Παράλληλα και στους δυο δρόμους θα δημιουργηθούν ειδικές ράμπες για τυφλούς. Η παρέμβαση στο Αρώνι αφορά τον παράλληλο δρόμο Χανίων- Αεροδρομίου και στα Κουνουπιδιανά κομμάτι από την είσοδο από Χανιά. Και οι δυο παρεμβάσεις είναι σημαντικές, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Χανίων.

Όπως είπε, «στην περιοχή Ακρωτηρίου θα γίνουν κάποια έργα που θα δώσουν ανάσα στην περιοχή και σιγά – σιγά θα γίνουν και άλλα έργα σε περιαστικούς δήμους και το δήμο Χανίων».

Σήμερα ανακοινώθηκε και η έναρξη των εργασιών διαπλάτυνσης της οδού Πειραιώς που συνδέει την οδό Σκαλίδη με το δυτικό μέρος του ενετικού λιμένα των Χανίων. Η εργολαβία προβλέπει ακόμα υπογειοποίηση καλωδίων, δενδροφύτευση, δημιουργία ποδηλατοδρόμου και δημιουργία ράμπας στα πεζοδρόμια για Αμεα. Σε όλη την διάρκεια των εργασιών θα γίνεται εκτροπή της κυκλοφορίας μέσω άλλων δρόμων.