Απέκτησε το προσωνύμιο «Μπέμπης» και το κράτησε μέχρι το τέλος της καριέρας του. Ο Φάνης Χριστοδούλου ήταν ένας μπασκετμπολίστας που μπορούσε να αγωνιστεί σε όλες τις θέσεις κατά τη διάρκεια ενός αγώνα.

Ξεκίνησε την καριέρα του από το σωματείο της Δάφνης και μετά πήγε στον Πανιώνιο και έγινε ο «ηγέτης» της ομάδας. Δεν ήταν τυχαίο ότι η ομάδα του φιγουράριζε στις 4 καλύτερες της χώρας. Το 1989 τον επέλεξαν οι Ατλάντα Χωκς στο νούμερο 96 του ντραφτ αλλά εκείνος δεν αποφάσισε ποτέ να παίξει στο NBA.

Ο Φάνης Χριστοδούλου κατάφερε πολλά στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ. Ήταν μάλιστα ένας από τους βασικούς παίκτες της Εθνικής ομάδας για πολλά χρόνια, με την οποία κατέκτησε το ευρωμπάσκετ της Αθήνας το 1987.

Στο τέλος της καριέρας του πήγε στον Παναθηναϊκό με τον οποίο κατέκτησε το μοναδικό τρόπαιο που έλειπε από την πλούσια καριέρα του, το πρωτάθλημα Ελλάδας το 1997 και το καλοκαίρι του επόμενου χρόνου ανακοίνωσε την οριστική του αποχώρηση από τον αγωνιστικό χώρο μιας και οι χρόνιοι τραυματισμοί του δεν του επέτρεπαν να συνεχίζει να αγωνίζεται ανταγωνιστικά.

Ο ίδιος έχει δηλώσει ότι κέρδισε χρήματα από το μπάσκετ αλλά δεν ήταν ποτέ φιλοχρήματος και γι’ αυτό δεν διεκδίκησε περισσότερα. Ο Φάνης Χριστοδούλου μάλιστα δεν έκοψε ποτέ τις συνήθειές του για χάρη του αθλητισμού. Έβγαινε έξω με φίλους, κάπνιζε, διασκέδαζε και οδηγούσε μηχανή. Κάποιοι απορούσαν μάλιστα πως ενώ ζύγιζε 120 κιλά αγωνιζόταν με τόση δύναμη αλλά εκείνος όταν οι άλλοι αναφέρονταν στα κιλά του, απαντούσε πάντοτε με χιούμορ.

Του είχαν γίνει και προτάσεις να ασχοληθεί με την πολιτική, όπως έχει πει. Και για δήμαρχος Νέας Σμύρνης και για δήμαρχος Δάφνης αλλά εκείνος δεν ήθελε να λέει ψέματα.

Αργότερα ο Φάνης Χριστοδούλου ασχολήθηκε με χρηματοοικονομικά προγράμματα και επιχειρήσεις. Άφησε το σορτσάκι και φόρεσε κοστούμι και γραβάτα για να πείθει τους πελάτες, που τον εμπιστεύονταν λόγω του ονόματός του. Αλλά το σορτσάκι ήταν πάντα στην καρδιά του.

Σήμερα, ο «μπέμπης» διατηρεί πρακτορείο ΠΡΟΠΟ στα Μάρμαρα της Πάρου, ένα χωριό με πενήντα κατοίκους. Του αρέσει το νησί αφού κατάγεται και η σύζυγός του από εκεί. Εκεί έχει δημιουργήσει τις παρέες του και τα καλοκαίρια έρχονται και οι φίλοι του για να τον δουν. Έχει μετανιώσει για τις επιχειρηματικές κινήσεις του παρελθόντος μιας και έκανε, όπως έχει πει, ανοίγματα για τα οποία την πάτησε. Μετάνιωσε μάλιστα που απομακρύνθηκε από το χώρο του μπάσκετ και ασχολήθηκε με τις επιχειρήσεις.

Το newsbeast.gr επικοινώνησε με τον Φάνη Χριστοδούλου, ο οποίος δεν δέχτηκε να μιλήσει.

Δείτε όλα τα πρόσωπα της στήλης «Πού βρίσκεται σήμερα;».