Στο Νοσοκομείο της Νίκαιας θα συγκεντρωθούν σήμερα οι προμηθευτές ορθοπεδικού υλικού ζητώντας να πάρουν πίσω τις παρακαταθήκες των υλικών που έχουν ήδη παραδώσει, λόγω οφειλών.

Μετά το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», όπου ήταν χθες οι προμηθευτές, σειρά παίρνει σήμερα το Γενικό Κρατικό Νίκαιας και αύριο το Γενικό Κρατικό Αθηνών.

Σε έκτακτη σύσκεψη που έγινε χθες με τη συμμετοχή των γενικών γραμματέων Οικονομικών Ηλία Πλασκοβίτη, Υγείας  Νίκου Πολύζου Εργασίας Αθηνάς Δρέττα αποφασίστηκε πως θα δεσμευθούν μέσα στις επόμενες 30 μέρες, από το υπουργείο Οικονομικών και τα ασφαλιστικά ταμεία, τα χρήματα με τα οποία το υπουργείο Υγείας θα μπορέσει να αποπληρώσει τα χρέη προς τους προμηθευτές για το τρίτο τρίμηνο του 2010.

Αποφασίστηκε επίσης, τα νοσοκομεία να τιμολογούν ανά περιστατικό και να στέλνουν άμεσα τα τιμολόγια στα ασφαλιστικά ταμεία προκείμενου να εξοφλούνται οι προμηθευτές σε πραγματικό χρόνο.

Όσον αφορά στις οφειλές του 2011, έχουν ήδη δοθεί στα νοσοκομεία 100 εκατομμύρια ευρώ για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο.