Πρωταπριλιάτικο αστείο μοιάζει τελικά η κινητοποίηση του υπουργείου Εξωτερικών για τους δώδεκα Έλληνες ναυτικούς που παραμένουν στη Βενεζουέλα, αφού τους «φόρτωσαν» με υπόθεση μεταφοράς κοκαΐνης.

Πριν πέντε μόλις ημέρες το υπουργείο γνωστοποίησε την κινητοποίησή του για την απελευθέρωση των ναυτικών, ενώ μάλιστα, ανακοίνωσε τη μετάβαση τριμελούς κλιμακίου αξιωματούχων του ΥΠΕΞ στη Βενεζουέλα για να ξεκινήσει απευθείας διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση των Ελλήνων ναυτικών.

Οι οικογένειες των ναυτικών, ωστόσο, καταγγέλλουν οκνηρία κι εμπαιγμό εκ μέρους του υπουργείου, καθώς τους κάλεσε μεν για να τους ενημερώσει γύρω από τις εξελίξεις στην υπόθεση, δεν τους έδωσε σημασία, δε.

Οι γονείς και οι συγγενείς των ναυτικών που πέρασαν το κατώφλι του υπουργείου παραπέμπονταν από τον ένα στον άλλο, δεν είδαν τελικά κανένα αρμόδιο, πόσο μάλλον τον υπουργό , ενώ τους παρέπεμψαν σε κάποιο υπάλληλο, ο οποίος ωστόσο δεν μπόρεσε να τους ενημερώσει για το θέμα.

Οι γονείς, μέσα στην αγωνία τους να μάθουν τι μέλλει γενέσθαι με τα παιδιά τους, συνάντησαν «τοίχο» αδιαφορίας, με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν εξοργισμένοι από το υπουργείο, κάνοντας λόγο για κοροϊδία και αναποτελεσματικότητα.

Πηγή: cretalive.gr