Μετά από μια σύντομη ανάπαυλα, «γέμισε» και πάλι με διερχόμενα αλλά και σταθμευμένα δίκυκλα η οδός Αριστοτέλους. Οι πεζοί «εξορίστηκαν» από τον πεζόδρομο, ο οποίος καταλήφθηκε ξανά από τα μηχανάκια που κυκλοφορούν ανενόχλητα και η Αριστοτέλους μετατράπηκε και πάλι σε ένα απέραντο υπαίθριο πάρκινγκ, αφού τα δίκυκλα σταθμεύουν οπουδήποτε βολεύει τους ιδιοκτήτες τους.

Υπενθυμίζεται ότι στις 31 Ιανουαρίου, μετά από εννιά μέρες σχετικής ενημέρωσης, οι τροχονόμοι και οι δημοτικοί αστυνομικοί είχαν ξεκινήσει «σαφάρι» ελέγχων στο δημοφιλέστερο πεζόδρομο της Θεσσαλονίκης, βάζοντας στο στόχαστρό τους τα δίκυκλα, προκειμένου να προασπίσουν τα συμφέροντα των πεζών.

Τις πρώτες μέρες τα πρόστιμα έπεφταν βροχή, όμως στη συνέχεια οι έλεγχοι, όπως αποδεικνύεται από την εικόνα που παρουσιάζει καθημερινά η οδός Αριστοτέλους, ατόνησαν. Σήμερα ο πεζόδρομος έχει επανέλθει στη γνώριμη εικόνα του.

Τα πρόστιμα

Από τις 31 Ιανουαρίου μέχρι και την περασμένη Τετάρτη, 23 Μαρτίου, οι δημοτικοί αστυνομικοί βεβαίωσαν 53 παραβάσεις για διέλευση από τον πεζόδρομο και 123 παραβάσεις για παράνομη στάθμευση. Τα πρόστιμα για τη διέλευση ανέρχονται σε 200 ευρώ, ποσό το οποίο μειώνεται στο μισό αν καταβληθεί μέσα σε δέκα μέρες. Τα πρόστιμα για τη στάθμευση ανέρχονται σε 40 ευρώ, ποσό το οποίο επίσης μειώνεται στο μισό αν καταβληθεί μέσα σε ένα δεκαήμερο.

Πηγή: aggelioforos.gr