Τη στήριξή του στους συμβασιούχους εργαζόμενους του Δήμου Αθηναίων εξέφρασε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, με αφορμή τις τελευταίες κινητοποιήσεις τους για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους. Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου θεωρεί αποκλειστικά υπεύθυνους για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί όχι μόνον στην Αθήνα, αλλά σε όλους τους Δήμους της χώρας με τους εργαζόμενους που απασχολούνταν με καθεστώς συμβάσεων, τους εμπνευστές του Νομοσχεδίου «Καλλικράτης».

Και κυρίως τον Υπουργό Εσωτερικών Γ. Ραγκούση ο οποίος ήταν αυτός που μέσα από τον «Καλλικράτη» δεν πρόβλεψε τρόπους για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας όσων συμβασιούχων απασχολούνταν επί σειρά ετών στους ΟΤΑ, ενώ δεν τους αναγνώρισε ούτε το δικαίωμα μοριοδότησης της εμπειρίας τους. Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου έχει επανειλημμένα ζητήσει από τον Υπουργό Εσωτερικών με σειρά επιστολών που του έχει αποστείλει από το 2010, αφενός την ανανέωση για έναν χρόνο όλων των συμβάσεων που έληγαν στις 31-12-2010. Και αφετέρου, τη μοριοδότηση της εμπειρίας.

Ενώ έχει πρωτοστατήσει και στηρίξει τις κινητοποιήσεις των συμβασιούχων εργαζομένων του Δήμου Αμαρουσίου ( με πορείες διαμαρτυρίας , παραστάσεις στη Βουλή και συναντήσεις με εκπροσώπους κομμάτων κλπ), αναγνωρίζοντας το σημαντικό έργο που προσφέρουν όλα αυτά τα χρόνια. Ο Γιώργος Πατούλης καλεί τους πολίτες όλης της χώρας να σταθούν στο πλευρό των εργαζομένων της Αυτοδιοίκησης, που διεκδικούν το δικαίωμα τους για αξιοπρεπή δουλειά, σε κοινό μέτωπο ενάντια στις πολιτικές του Μνημονίου και του Καλλικράτη.

πηγή: otanews